Veilige Haven Amsterdam

Heb je een andere seksuele voorkeur dan er van je verwacht wordt?
En is dit onbespreekbaar met je ouders, familie of vrienden? Spelen culturele of religieuze achtergronden van jou, je ouders of familie ook nog eens een rol? Dan kun je heel eenzaam zijn…of bang.

Wat kun je doen?

Wat te doen? Vertellen? Of maar liever niet? Dan maar geen relatie? Of toch…stiekem?!
Veilige Haven kan je verder helpen. Veilige Haven biedt ondersteuning aan jongeren, mannen en vrouwen uit multicultureel Amsterdam en omstreken die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met hun homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens. Bij Veilige Haven staan we voor je klaar!

Conflict door cultuur en/of religie

Het ontdekken van homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgendergevoelens roept bij vrijwel alle jongeren vragen op. Maar ook verwarring, twijfels en angst. Want nergens in de wereld is homoseksualiteit zo normaal en geaccepteerd als heteroseksualiteit. In de meeste Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse culturen en in de orthodoxe variant van de meeste religies (islam, christendom, jodendom, hindoeïsme) rust een groot taboe op homoseksualiteit. Niet zo gek dus dat je flink in de knoop kunt raken met je identiteit. Veel jongens en meiden worstelen ook met hun loyaliteit. Je wilt met name je familie en daarnaast je vrienden niet kwetsen, maar je zit toch met die gevoelens. Kom je er wel of niet voor uit? Veilige Haven helpt je met deze lastige levensvragen om te gaan en geeft je informatie, advies en begeleiding.

Meer info: