Dag van de Mantelzorg 2016

Labels: dag van de mantelzorg, mantelzorgdag

10 november was de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, de dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet als dank voor al het belangrijke en onmisbare werk dat zij doen. In Noord gingen zo’n 100 mantelzorgers een dagje naar de Veluwe.

Wil van Schendel van Doras en Erna Berends van de bestuurscommissie Noord heetten de mantelzorgers welkom in De Die. Daarna was het tijd om de bus in te stappen, tijd voor het echte ‘schoolreisjegevoel’. “Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek voelt één op de zeven mantelzorgers zich zwaar belast. Ik roep onze mantelzorgers daarom op om bij Doras aan te kloppen voor hulp en ondersteuning en hun vragen te stellen aan de mantelzorgcoaches”, aldus Erna Berends. “We willen de mantelzorgers ontspanning en energie geven met even een dagje er helemaal uit”, vult Wil van Schendel aan. “Ik heb veel verhalen van mantelzorgers aangehoord en een dagje uit is een geschikte blijk van waardering voor deze mensen”. 

Mantelzorgcadeau

Mensen die langdurig zorgen voor een familielid, buur of vriend met een beperking of een chronische ziekte, komen in aanmerking voor een mantelzorgcadeau van de gemeente Amsterdam. Het aanvraagformulier hiervoor is verkrijgbaar bij de Stadsloketten en staat ook op www.amsterdam.nl/mantelzorg. Het mantelzorgcadeau is nog tot en met 30 november af te halen bij een van de Stadsloketten.”