Omgaan met een naaste met dementie – De kracht van anders communiceren
Omgaan met een naaste met dementie – De kracht van anders communiceren

Omgaan met een naaste met dementie – De kracht van anders communiceren

Hoe ga je om met iemand met dementie? Deze cursus voor mantelzorgers. familie en andere naasten geeft meer inzicht in de belevingswereld van iemand met dementie. Er zijn drie bijeenkomsten van 1 dagdeel.

Data: 4, 11 en 18 april 2023
Tijd: van 10.30 tot 12.30 uur
Plaats: Doras, Hagedoornplein 1, Amsterdam Noord

Inhoud van de cursus

  • De eerste bijeenkomst leert je meer over de kracht van herinneringen. Herinneringen ophalen kan een inspirerend middel zijn om op een fijne manier contact te hebben met mensen met dementie.
  • De tweede bijeenkomst gaat over het veranderend gedrag van iemand met dementie en hoe hiermee om te  gaan. Mensen met dementie begrijpen steeds minder van de wereld om hen heen. Gevoelens van onzekerheid en onveiligheid kunnen ervoor zorgen dat de persoon moeilijk of ander gedrag vertoont. Hoe kan je dit gedrag beter begrijpen en ermee omgaan?
  • De onderlinge verhoudingen kunnen veranderen en het is goed om stil te staan bij die nieuwe rolverdelingen. Wat kan iemand met dementie nog wel en in hoeverre neem je als mantelzorger enkele touwtjes over? Dit wordt behandeld in laatste bijeenkomst. Ook staan we stil bij de rol van mantelzorger. Uitgangspunt: als je zelf goed in je vel zit, kan je beter voor een ander zorgen.

De cursus is informatief, zit boordevol praktische tips en is leuk om te doen. De begeleiding is in handen van Annemarie Bolder. Zij is ergotherapeut en begeleidt mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De cursus wordt voor de derde keer gegeven. De reacties op de cursus die in 2022 gegeven werd waren positief. Een vrouw schreef in een brief: “Ik heb de cursus van Annemarie Bolder ervaren als heel leerzaam, de manier waarop zij dat heeft gedaan was heel fijn, ontspannen en gezellig. Ik begrijp nu hoe deze ziekte werkt. (…)
Ik vind het heel fijn dat er een organisatie is waar je terecht kan als je het even niet meer alleen aan kan.”

Informatie en aanmelding
Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Meer informatie of aanmelden kan via e-mail: aster@doras.nl, of telefonisch bij:
José Cornelissen 06-10047147 of
Marjolein Eijking 06-10047451.

Wil je graag komen maar lukt dat niet vanwege de zorg voor je naaste? Neem ook dan contact met ons op, zodat wij met je mee kunnen denken.

Download hier de flyer.

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.