Alzheimer Café Amsterdam Noord | Programma eerste helft 2024
Alzheimer Café Amsterdam Noord | Programma eerste helft 2024

Alzheimer Café Amsterdam Noord | Programma eerste helft 2024

Het programma van het Alzheimer Café Amsterdam Noord voor de eerste helft van 2024 is bekend. In restaurant De Die kunt u weer zes interessante en informatieve bijeenkomsten bijwonen over zaken rondom dementie/Alzheimer. 

23 januari: Dementie kracht van de kunst en cultuur           
Kunst en cultuur kunnen een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen met dementie, omdat ze bijdragen aan zingeving, zelfvertrouwen, beleving en contact. Kunst, met name muziek, spreekt diepere gevoelslagen en herinneringen aan bij mensen met dementie. Het reactiveert en geeft een grote geluksbeleving.

20 februari: Ontleren met alzheimer
Het boek gaat over de ziekte van Alzheimer en de transformatie van leren naar “ontleren”. Het is een diepgaand en inzichtelijk boek dat het proces van Alzheimer verkent als een proces van ontleren.

19 maart: Betere wereld creëren voor mensen met dementie
Iedereen heeft recht op een mooie, rechtvaardige en inclusieve samenleving om de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren.

23 april : Omgaan met verlies
Het omgaan met verlies en dementie kan een zware en langdurige periode zijn. Bij dementie verlies je ‘vroeger’ en moet je afscheid nemen van hoe het was. Je rouwt, zonder begrafenis.

21 mei: Rol van de casemanager
Een casemanager dementie is een professional die mensen met dementie en hun mantelzorgers begeleidt. De casemanager dementie biedt informatie, advies en ondersteuning die past bij jullie hulpvragen.

18 juni: Actief de zomer in
Beweging, dansen en muziek kunnen allemaal een positieve invloed hebben op mensen met dementie.

Tijd en plaats
Restaurant De Die, Loenermark 900, 1025 VR Amsterdam
Van 19:30 tot 21:00 uur, zaal open vanaf 19:00
Toegang is gratis.

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie de website van Alzheimer Nederland (www.alzheimer-nederland.nl) of neem contact op met André Abdallah. Dit kan telefonisch (06 23 17 37 48) of per e-mail (a.abdallah@doras.nl).

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.