⁄  Vrijwilligerswerk  ⁄  Leuk idee voor de buurt?
  ⁄  Vrijwilligerswerk  ⁄  Leuk idee voor de buurt?

Leuk idee voor de buurt?

Wil je als bewoner iets doen om de straat, buurt of wijk iets leuker, mooier of gezelliger te maken? Wil je iets betekenen voor de bewoners en hen samenbrengen door een leuke of leerzame activiteit te organiseren? Wij denken graag met je mee en helpen je met het aanvragen van een bewonersinitiatief.

Ook als bewoner kan je subsidie aanvragen voor jouw idee of initiatief. Belangrijkste voorwaarde hierin is dat je zelf woonachtig bent in Amsterdam Noord en jou initiatief ook voor de bewoners van of een wijk/buurt in Amsterdam Noord is. Je kan het bewonersinitiatief zelf direct aanvragen via Huis van de Wijk Noord. Maar we helpen je graag ook voorafgaand aan de aanvraag. Zo kunnen we met je meekijken naar mogelijk eerdere of vergelijkbare initiatieven in de buurt of meedenken over mogelijk interessante samenwerkingspartners.

 


Een bewonersinitiatief, waar denk je dan aan?

In iedere buurt of wijk speelt iets anders. Als buurtbewoner ken jij de buurt als geen ander en weet je zelf waarschijnlijk wat er mist of wat er beter kan om de buurt leuker, mooier of gezelliger te maken. Leuke voorbeelden van initiatieven zijn:

  • oude en nieuwe buren verbinden met een straatfeest
  • bingo op zondag in de buurtkamer of het Huis van de Wijk
  • burendag in de straat
  • taallessen organiseren in het Huis van de Wijk
  • samen met de buurt de WK kwartfinale Marokko-Nederland kijken

Bewonersinitiatief aanvragen

 


Buurtwerkers

De buurtwerkers van Doras zijn de ogen en oren in de wijk. Zij helpen je graag om jouw buurt een stukje mooier of leuker te maken. Met een mooi initiatief, tof evenement, een klein gebaar voor een bewoner of een jaarlijks uitje.

Maak kennis met de buurtwerkers

 


Wij geloven sterk in samenwerking

Doras werkt samen met veel formele en informele netwerkpartners uit de wijk om buurtbewoners met elkaar in verbinding te brengen. Door de handen ineen te slaan komen we tot de beste initiatieven die daadwerkelijk aansluiten op de behoeften van de bewoners of de wijk.

Lees over onze samenwerkingen

 


Vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger kan je echt iets betekenen voor de ander of voor de wijk. Het zijn soms de kleine dingen die grote impact maken. Je bent van betekenis als vrijwilliger. Niet alleen voor de Amsterdammer of de wijk, maar ook voor jezelf. Want ook jij ontdekt nieuwe passies en of vaardigheden.

Word vrijwilliger

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een bewonersinitiatief en wil je met een collega van Doras overleggen of jouw idee aansluit bij de buurt/wijk of past bij de behoeften van bewoners? We denken graag met je mee.
Neem contact op met: Anke van Ruler, te bereiken op: 06-53 199 165 of per mail via a.vanruler@doras.nl

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.