Wie zijn wij
Wie zijn wij

Wie zijn wij

Stichting Doras is in 2000 opgericht als de instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam-Noord. Doras levert een herkenbaar en laagdrempelig aanbod van maatschappelijke dienstverlening in alle buurten en wijken van Noord.

In 2016 is Doras samengegaan met Stichting PuurZuid, maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam-Zuid. Doras en PuurZuid vallen samen onder de stichting De Sociale Maatschap. Kijk voor meer informatie over de hele organisatie, zoals ons bestuur, beleid en kwaliteit op de website van De Sociale Maatschap.

Inwoners van stadsdeel Noord kunnen bij Doras terecht met vragen en voor advies en hulp op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening.

Maatschappelijk Werk

Bewoners met maatschappelijke- persoonlijke of relatieproblemen kunnen terecht bij onze sociaal werkers. Wij helpen mensen zelfstandig weer verder te kunnen.

Schoolmaatschappelijk Werk

Schoolmaatschappelijk Werk biedt hulp en advies aan leerlingen en hun ouders.

Schuldhulpverlening

Iedereen kan in de financiële problemen komen. Onze schuldhulpverleners geven advies en hulp bij geldproblemen.

Sociaal Raadslieden

Onze sociaal raadslieden zijn er voor bewoners die vragen hebben over wet- en regelgeving. Wij kunnen onder meer helpen met vragen over uitkering, huurtoeslag en belasting.

Jongeren met schulden

Voor jongeren van 18 t/m 26 jaar met geldproblemen zetten onze jongerenschuldhulpverleners zich in.

Welzijnswerk ouderen

Ouderen in Amsterdam-Noord met praktische vragen of problemen kunnen terecht bij Doras.

Mantelzorgondersteuning

Onze mantelzorgconsulenten staan klaar voor buurtbewoners voor wie de zorg voor een ander zwaar valt. Wij helpen bijvoorbeeld bij  het stellen van grenzen en het combineren van mantelzorg met werk.

Vrijwilligers

Wij kunnen ons werk doen met behulp van onze vrijwilligers. Vrijwilligers werken op verschillende plekken in de organisatie en krijgen hiervoor training en begeleiding.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.