Wie zijn wij
Wie zijn wij

Wie zijn wij

Iedereen doet ertoe. Doras zet zich in voor een sterke sociale basis in Amsterdam-Noord, met gelijke kansen op een goede bestaanszekerheid, gezondheid en participatie voor alle Amsterdammers. Wij stimuleren, faciliteren en ondersteunen bewoners om zelfstandig en met elkaar veerkrachtige en zorgzame (buurt)gemeenschappen te vormen. Dat doen we in samenwerking met bewoners, vrijwilligers en tal van informele en formele partijen in de wijk. Samen maken wij het verschil.

Wij zien onszelf als passant in het leven van de Amsterdammer. De sociale basis is een plek van, voor en door bewoners en hun persoonlijke en informele netwerken. Wij zijn er wanneer, waar en op de manier dat bewoners ons nodig hebben en daarna doen wij weer een stap terug. Wij staan voor bloeiende, veerkrachtige en zorgzame gemeenschappen, die mensen autonoom en in verbinding met elkaar vormgeven en dragen.

Doras is onderdeel van De Sociale Maatschap en werkt nauw samen met Buurtteam Amsterdam Noord.


Onze locaties

De collega’s van Doras zijn actief in verschillende wijken van Amsterdam Noord. Wij werken regelmatig vanuit het buurtteam of vanuit het Huis van de Wijk. Je bent van harte welkom op een onze locaties.

Vind een Doras locatie


Wij geloven sterk in samenwerking

Doras werkt samen met veel formele en informele netwerkpartners uit de wijk om de Noordelingen met elkaar in verbinding te brengen en te activeren in de uitdagingen van vandaag en morgen. Door de handen ineen te slaan komen we tot de beste ondersteuning die daadwerkelijk aansluit op de behoeften van de Amsterdammer of de wijk.

Onze samenwerkingspartners


Werken bij Doras

We zijn altijd op zoek naar collega’s en
vrijwilligers diewerken bij Doras met dezelfde passie en overtuiging een verschil willen maken. Bekijk onze vacatures óf stuur ons een open sollicitatie. Dan maken we snel kennis!

Meer over werken bij Doras


Buurtteam Amsterdam Noord

De maatschappelijke dienstverlening van Doras is per 1 april 2021 opgegaan in Buurtteam Amsterdam Noord. Het buurtteam helpt gratis bij vragen over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten en veiligheid. Heb je moeite om rond te komen, ben je op zoek naar meer sociale contacten of wil je weten hoe je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen? Het buurtteam is de plek in de buurt waar je naartoe kan met je vragen. Samen kijken we wat je nodig hebt, zodat je zelf weer verder kunt.

Ga naar Buurtteam Amsterdam Noord

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.