Bas (42) rent, onder begeleiding van Els Annegarn, de halve marathon in Berlijn!
Bas (42) rent, onder begeleiding van Els Annegarn, de halve marathon in Berlijn!

Bas (42) rent, onder begeleiding van Els Annegarn, de halve marathon in Berlijn!

Dit is Bas, 42 jaar. Hij heeft iets bereikt wat velen van ons hem nooit na zullen doen: hij heeft de halve marathon gerend in Berlijn én daarvoor een medaille ontvangen! En daar is hij (zoals je op de foto ziet) supertrots op. En dat mag hij ook zeker zijn.

Ongeveer 3 jaar geleden is het allemaal begonnen. Bas deed mee met de loopgroep van Doras en leerde daar Els Annegarn kennen, maatschappelijk werker bij Doras. Na het vele geloop kreeg Bas de smaak te pakken en is hij begonnen met intensiever hard te gaan lopen. Els spotte zijn talent en vervolgens is Bas gekozen tot assistent van de loopgroep. Al een hele prestatie!

Maar daar bleef het niet bij… Hij besloot om mee te gaan doen met de halve marathon in Berlijn! Wow, dat is nogal een uitdaging… Hij plaatste een oproep in het Parool om geld in te zamelen en vervolgens ging hij trainen: iedere dinsdagavond, onder begeleiding van Els. Sindsdien heeft hij al heel wat hardloopevenementen op zijn naam staan: het circuit van Zandvoort, Vondelparkloop en de Dam tot Damloop.

Toen hij afgelopen zomer een blessure opliep, moest hij helaas toch even rust nemen. Hij was uiteindelijk een halfjaar(!) uit de running, maar in januari heeft hij zich herpakt en is hij verder gaan trainen voor zijn doel. En dat doel, dat heeft hij afgelopen weekend bereikt in Berlijn!

Het was een geweldige dag, waar veel toeschouwers voor hem juichten en ‘Bas! Bas!’ riepen (niet omdat het allemaal bekenden van hem waren, zoals hij eerst even dacht, maar omdat zijn naam op zijn rugnummer stond).

De medaille, die bewaart hij als een geweldige herinnering.

Goed gedaan Bas!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.