Buurtwerker Jossin Pook: “Het liefst woon ik in Noord”
Buurtwerker Jossin Pook: “Het liefst woon ik in Noord”

Buurtwerker Jossin Pook: “Het liefst woon ik in Noord”

Hallo Amsterdam Noord, ik wil mijzelf graag aan jullie voorstellen! Ik ben Jossin, een 30-jarige geboren en getogen Amsterdammer. Een tijdje ben ik werkzaam als buurtwerker in Oud-Noord. Met veel plezier: ik doe namelijk niets liever dan mensen met elkaar in verbinding brengen. Kom je ook eens een praatje maken?

Geschreven door Cecile van de Vooren.

“Ik breng mensen in verbinding bij het ‘Bankje van der Pek’. Hier kunnen mensen gewoon een babbeltje komen maken. Bij droog weer zit ik elke woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur op het bankje ter hoogte Van der Pekstraat 104. Jullie kunnen langskomen om jullie zorgen te delen en advies te vragen. Maar ook om jullie dromen en mooie buurtverhalen te vertellen! Voordat jullie verhalen, meningen en ervaringen met mij delen, deel ik graag de mijne met jullie. Zo kennen we elkaar al een beetje.”

Waarom ben jij een echte Amsterdammer?
“Ik ben geboren in Amsterdam West, vlak naast het Vondelpark eigenlijk. Amsterdam heeft zeker een plekje in mijn hart, en dat zal ook altijd zo blijven. De hele cultuur waarin mensen het hart op de tong hebben liggen, vind ik geweldig. Zo ben ik zelf namelijk ook. Zeggen waar het op staat kenmerkt Noord ook voor mij. Waarschijnlijk voel ik me daarom zo thuis hier.”

“Al woon ik op het moment op het randje van Amsterdam Oost. Ik zou heel graag in Noord willen wonen. Noord is een beetje hetzelfde als de buurt waar ik ben opgegroeid. Iedereen kent elkaar, en maakt een praatje. Kinderen spelen met elkaar terwijl andere ouders een oogje in het zeil houden. Die sociale cohesie mis ik heel erg waar ik nu woon.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ik houd heel erg van boulderen: wandklimmen alleen dan zonder zekering. De muren zijn een paar meter hoog dus dat is ook niet nodig. Daarnaast vind ik het heerlijk om veel buiten te zijn; wandelen, fietsen of  zwemmen, zijn activiteiten die ik graag onderneem. Waar ik nog meer van houd om te doen? Lekker eten, maar ook koken hoor! Ik durf niet eens te zeggen wat ik het liefst eet. Alles vind ik lekker. Wel houd ik van pittig eten. Onlangs kreeg ik een recept voor een goede Indonesische sambal van een meneer bij het Bankje Van der Pek. Die ga ik binnenkort maken. Ik ben heel benieuwd. Of je mij voor pittig eten wakker mag maken? Nee zeker niet. Je mag me alleen wakker maken als er brand is, haha!”

Ben je benieuwd of Jossin iets voor je kan betekenen? 

Bel of mail gerust naar:  06 – 1313 2324 of j.pook@doras.nl.  

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.