Evie: “Bij Doras zijn mensen die je eruit kunnen halen”
Evie: “Bij Doras zijn mensen die je eruit kunnen halen”

Bekijk ook...

Evie: “Bij Doras zijn mensen die je eruit kunnen halen”

Door: Lida Fokker

Er kan heel wat gebeuren in een mensenleven en soms heb je hulp nodig om verder te kunnen.  Soms zie je geen toekomst meer voor jezelf. Dat ondervond ook Evie (41) uit Nieuwendam. Voor de liefde verliet zij  negen jaar geleden Suriname en kwam terecht in Amsterdam-Noord. Maar haar huwelijk hield geen stand, haar echtgenoot had psychische problemen, dronk veel en werd gewelddadig. Na haar scheiding stond ze er alleen voor, met twee kinderen. Haar familie was ook niet in de buurt, zij woonden allemaal in Suriname. De schulden van haar ex dreigden op haar verhaald te worden. Evie’s hoofd liep over, ze kon alleen nog maar aan haar problemen denken en ze werd depressief.

Iemand in haar omgeving raadde haar aan contact op te nemen met Doras. Hoe moeilijk het ook is om zo’n eerste stap te nemen: ze heeft het gedaan. En ze heeft er geen spijt van. Ze koos voor haar kinderen en zette alles op alles om van haar problemen af te komen en haar kinderen een goede toekomst te bieden.

Dankzij de gesprekken met hulpverleners, een budgetcoach en het volgen van trainingen is ze een stuk verder gekomen en ziet ze de toekomst weer zonnig tegemoet. “Ik ben er sterker uit gekomen”, vertelt Evie. “Na heel veel stress mag ik toch tevreden zijn. Je hebt bij Doras mensen die je eruit kunnen halen, niet dat ze problemen bij je weghalen, maar ze kunnen je richten en op een pad sturen waar je hulp kunt krijgen”.

Je bent natuurlijk niet van de ene dag op de andere uit de problemen. Evie kwam terecht bij een maatschappelijk werker en voelde gelijk een klik. “Ze was echt een steun voor mij. Soms belde ze zelf op uit belangstelling om te vragen hoe het ging met mij en mijn kinderen”. In de loop der tijd kreeg Evie te maken met verschillende hulpverleners. Met die wisselingen was ze niet altijd blij, omdat je je toch hecht aan iemand, maar ze is heel tevreden over de hulpverlening. “Ze gaan op zoek naar oplossingen voor mij, ze kunnen de problemen niet wegnemen, maar ze kunnen advies geven. Er zitten mensen die een hart hebben, die je echt willen helpen. Als je die stappen niet neemt, dan wordt het probleem alleen maar groter”.

Ze werd bijvoorbeeld geholpen bij het regelen van schulden, bij problemen met de woningbouwvereniging of andere instanties en, dankzij een regeling bij de gemeente, met een fiets voor haar en haar kinderen. En er is iemand bij wie je je hart kunt luchten.

Ook in de training ‘Op eigen kracht’, die Doras aanbiedt, leerde ze heel veel. Er kwamen onderwerpen aan de orde zoals meer doen met weinig geld, waar kan ik hulp vragen, hoe kan ik omgaan met stress, hoe kan ik gezond en goedkoop eten.

Evie: “Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar ik mag niet klagen. Ik ben er sterker uit gekomen”.

Ze adviseert nu andere mensen om zich heen, die in de problemen zitten, om naar Doras te gaan. “Hulp zoeken is echt de enige oplossing”. Gelukkig ziet Evie nu weer een toekomst voor haar en haar kinderen.

Kan jij net als Evie wel wat hulp gebruiken? Neem contact met ons op of laat hier je gegevens achter zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Bekijk ook...

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.