Feestelijke opening Gezond Noord
Feestelijke opening Gezond Noord

Bekijk ook...

Feestelijke opening Gezond Noord

Gezond Noord, een initiatief van Stichting Doras, wil bewoners van Amsterdam-Noord inspireren naar een gezondere levensstijl. Het gaat om de juiste mix van voeding, beweging en slaap én natuurlijk minder stress. Maandag 30 september was de feestelijke opening van Gezond Noord in het Brughuisje van de Tolhuistuin. Niemand minder dan ex-wethouder Eric van der Burg doet de aftrap. Lees hier het verslag van de dag!

Na dagen van aanhoudende stromende regen zijn de weergoden Gezond Noord heel goed gezind tijdens de officiële opening vandaag in de Tolhuistuin! De zon schijnt volop en  het maakt de ontvangst in de leuk versierde Tolhuistuintent extra vrolijk! Ongeveer 150 belangstellenden, waaronder buurtbewoners, professionals, artsen, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en medewerkers van Doras en Gezond Noord stromen bijeen. Willem Ligthart bijt de spits af, hij zingt als zeer ervaren vertolker van het Amsterdamse lied de ene hit na de andere. De sfeer zit er meteen goed in. Daarna neemt een van de initiatiefnemers van Gezond Noord, Els Annegarn, het woord. Zij heet de bezoekers welkom en vertelt dat Gezond Noord mede tot stand is gekomen door huisarts Pim van Dungen en naar een idee van Gerard Smit. Het zijn Els en Ankie die Gezond Noord vormgeven en zij zijn erg blij met deze mooie start. Bovendien zijn zij blij met de 25 ervaringsdeskundigen die daar een mooie bijdrage aan leveren.

Om de daad bij het woord te voegen betreedt beweegcoach Rita het podium. De bezoekers worden in beweging gebracht onder begeleiding van de muziek van de fantastische ‘Fanfare van de eerste liefdesnacht’. Enthousiast zwaaien met de armen boven het hoofd en de knieën optrekken. Het is een leuk gezicht en iedereen doet mee! In een lange stoet volgen de aanwezigen de fanfareband richting het Brughuisje. De stoet stopt bij een flinke muur van dozen die gebouwd is vóór het Brughuisje. Deze Muur van Verleidingen staat symbool voor alle lekkernijen, pizza’s, sigaretten en alcohol waar we als mens het beste vanaf kunnen blijven. De Muur mag door de aanwezigen vertrappeld en afgebroken worden en met gretigheid wordt daar gehoor aan gegeven. Gezond eten en een gezond lijf, dat is de boodschap.

Daarna is het aan ex-wethouder Eric van der Burg, ambassadeur van Gezonde Leefstijl, om Gezond Noord officieel te openen. Ook hij vindt het wel eens moeilijk om de verleiding van ongezond eten te weerstaan, vertelt hij. Bijvoorbeeld wanneer hij voor een treinreis een zakje winegums koopt en zich realiseert dat het zakje leeg is aan het einde van de rit. En cola… daar is hij ook zo gek op. Gezond leven is keuzes maken en verleidingen weerstaan. Dat is moeilijk maar dat hoef je niet alleen te doen, daarvoor is nu Gezond Noord om je te helpen. Eric van der Burg draagt Gezond Noord een heel warm hart toe en hoopt dat er veel mensen worden bereikt en worden geholpen naar een gezondere leefstijl. Hij mag het grote doek versierd met ballonnen langzaam wegtrekken, hij telt luid af van 10 tot 0. Iedereen telt hardop mee en daarna zien we het logo en het Brughuisje, de thuisbasis van Gezond Noord in de Tolhuistuin. Er volgt groot applaus. Gezond Noord is officieel geopend! De fanfareband begeleidt iedereen terug naar de Tolhuistuintent waar er heerlijke vers gemaakte, gezonde hapjes en drankjes klaarstaan.

Daarna volgen er nog spetterende optredens van de fanfare, Gooische Willem, Michael Peperkamp en Astrid Vreden. Dé toppers van Noord.

Het was een prachtig feest en we hopen dat over een paar jaar héél Noord gezond is! Wil je meer weten over Gezond Noord? Kijk hier.

Bekijk ook...

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.