Fiets wekelijks mee met Doortrappen in Amsterdam Noord!
Fiets wekelijks mee met Doortrappen in Amsterdam Noord!

Fiets wekelijks mee met Doortrappen in Amsterdam Noord!

Houd je van fietsen, wil je meer in beweging komen of vind je het gewoon gezellig om regelmatig met anderen te fietsen? In de 2e week van juli starten Doras, GezondNoord en Team Sport Service twee wekelijkse fietsgroepen. Iedere dinsdagmiddag (vanaf de Evenaar) en iedere vrijdagochtend (vanaf Waterlandplein) willen we in kleine groepjes met elkaar mooie fietsroutes in en rondom Amsterdam afleggen. Onderweg kun je genieten van de omgeving, natuur en gezelligheid. Fiets je mee?

Verschillende afstanden en tempo’s

Iedereen van 55+ kan zich opgeven voor de fietsgroep. De groep wordt opgesplitst in verschillende groepen, met verschil in afstand en tempo. Zo kan iedereen, op zijn eigen niveau, meedoen. Of je nu een e-bike hebt en graag langere afstanden aflegt of juist niet meer zo goed vooruitkomt en een rustig tempo fijn vindt. Er is altijd een passend groepje voor jou.

Voor praktische fietstips of handige oefeningen kun je ook terecht op www.doortrappen.nl.
Tijdens de fietstochten fietsen we in kleine groepjes en op gepaste afstand. Overigens is fietsen van zichzelf al zeer coronaproof! Je kunt namelijk goed afstand houden en beweegt jezelf in de buitenlucht. Als de maatregelen het toelaten, kun je na afloop van de fietstocht terecht voor een kopje koffie of thee.

Doortrappen tot je 100ste

Mede door te fietsen blijven we allemaal langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig én met plezier 

te laten fietsen. Samen met lokale partners is Doortrappen ook actief in Amsterdam. Dit jaar worden er door heel de stad leuke fietsactiviteiten georganiseerd. De wekelijkse fietsgroepen in Noord zijn hier onderdeel van.

Aanmelden of meer weten?  
Neem contact op met Ankie Frehe via gezondnoord@doras.nl of 06 – 51 31 16 66. Deelname aan de wekelijkse fietstochten is gratis.

Praktische informatie

  Fietsgroep de Banne/Tuindorp Fietsgroep Nieuwendam

Startpunt

Huis v/d Wijk de Evenaar

Kometensingel 189

Huis v/d Wijk het Waterlandplein

Waterlandplein 302

Startdatum

Dinsdag 13 juli

Vrijdag 16 juli

Dag

Wekelijks op dinsdag

Wekelijks op vrijdag

Tijd

13:30 – 15:30

10:00 – 12:00

Routes

15 – 30 km

15 – 30 km

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.