Geef een mantelzorger even vrij!
Geef een mantelzorger even vrij!

Geef een mantelzorger even vrij!

Het project Aster zoekt vrijwilligers die één keer per week op bezoek willen gaan bij een oudere of iemand met een chronische ziekte of beperking. Zo kan de mantelzorger van deze persoon even op adem komen!

Gezelschap en een luisterend oor bieden

In coronatijd hebben mantelzorgers het extra zwaar. Er komt minder bezoek en daarom staan mantelzorgers er nog meer alleen voor. Zij hebben weinig tijd of mogelijkheden om zelf even te ontspannen.

Als vrijwilliger van Aster kun je een mantelzorger even vrij geven. Je biedt gezelschap (geen zorg) aan de verzorgde en bent een luisterend oor voor de mantelzorger. Je spreekt één keer per week bij iemand af voor een paar uurtjes. Je vult samen in wat je gaat doen: fietsen, koffie drinken, samen wandelen of een boek voorlezen. Of als het straks weer kan: naar de markt, de bibliotheek of het winkelcentrum.

Op dit moment zoeken wij bijvoorbeeld iemand in Tuindorp Oostzaan om te gaan fietsen of wandelen met een vergeetachtige, maar fitte meneer. Ook wil een mevrouw uit Nieuwendam graag in de rolstoel een rondje door de buurt maken en samen een kopje thee drinken. Koken en samen eten in Molenwijk of een wandelingetje maken door het park bij de Slufter, in heel Noord kun je een mantelzorger en cliënt blij maken. Spreek je (een beetje) Spaans, Turks of Italiaans dan hebben wij ook iemand voor je.
Uiteraard wordt vooraf goed bekeken of het bezoek mogelijk is binnen de huidige coronaregels.

Aster maakt graag kennis met je!

Ben je geduldig, positief ingesteld, kun je goed luisteren en beteken je graag iets voor een ander? Dan maken de coördinatoren van Aster graag kennis met je.
Bij Aster ga je deel uit maken van een gezellig en enthousiast team van vrijwilligers. Je wordt ondersteund door de coördinatoren en kunt deelnemen aan interessante cursussen en informatiebijeenkomsten.

Contact opnemen?

Voor aanmelding en informatie kun je contact opnemen met de coördinatoren van Aster via aster@doras.nl of bel 06 – 1004 7147. Ook als je mantelzorger bent en behoefte hebt aan een vrijwilliger kun je contact met Doras opnemen. We horen graag van je!

Kijk voor meer vrijwilligersfuncties op de website van Vrijwilligerscentrale Amsterdam.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.