Gezond Op Eigen Kracht Senioren een succes in Tuindorp
Gezond Op Eigen Kracht Senioren een succes in Tuindorp

Gezond Op Eigen Kracht Senioren een succes in Tuindorp

In huis van de wijk de Evenaar hebben we dinsdag de groep Gezond Op Eigen Kracht senioren afgerond. Onderwerpen besproken als gezonde voeding voor ouderen (minimaal 20 keer kauwen op een hap, probeer het maar eens), weerbaarheid (oefeningen verbaal en non-verbaal om voor jezelf op te komen in lastige situaties), financiële situatie ( met budgetcoach Dernie die een geweldig voorstelrondje had bedacht), plezierig bewegen en waar je dat en andere activiteiten kan doen in je buurt waaronder ook een rondleiding door de Evenaar van één van de deelneemsters.

Vast onderdeel in deze groepen is de valpreventie (door Connie, vrijwilligster bij Doras). Opvallend om te zien en te horen van de deelnemers dat ze er zoveel baat bij hebben. “Kon ik eerst niet goed uit mijn stoel komen, nu lukt het me met de tips en oefeningen van Connie”. “Doordat we regelmatig deze oefeningen doen beweeg ik me makkelijker, ik voel me minder stijf”. Bij de eerste bijeenkomsten is het nog wat onwennig zo met elkaar en zeker als er na de oefeningen valpreventie wordt voorgesteld om met een “mepper” tegen een ballon aan te slaan ( nog niet wetend dat je dan heel veel spieren gebruikt zonder dat je er erg in hebt) . Maar inmiddels is dit onderdeel zeer geliefd en wordt er veel gelachen. Uiteindelijk bracht dit ons tot de hilarische foto hieronder op de terugkomdag van afgelopen dinsdag (3 dames konden wegens privé omstandigheden niet aanwezig zijn).

Belangrijk ook dat er elke bijeenkomst veel aandacht wordt besteed aan het delen van ervaringen en uitwisselen van tips van de senioren onderling.

En nu? Als groep zijn ze aanwezig geweest op de vrijheidsmaaltijd in de Adam toren op 5 mei, gaan er 3 mee doen met de rollatorloop in het Olympisch stadion en hebben ze begin juni een thee afspraak gemaakt bij één van de deelneemsters thuis. Daar worden weer plannen gesmeed hoe ze elkaar kunnen blijven zien!

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.