Langzame beweeggroep Nieuwendam stroomt vlot door
Langzame beweeggroep Nieuwendam stroomt vlot door

Langzame beweeggroep Nieuwendam stroomt vlot door

Het gaat goed met de groepen in Nieuwendam. Uit de Langzame beweeggroep zijn inmiddels veel oud-deelnemers doorgestroomd naar ander beweegaanbod. Ook de andere doorlopende groepen in de wijk – de Mentale Krachtgroep en Buitensport voor mannen – gaan gewoon door, met steeds nieuwe deelnemers.

De Langzame beweeggroep is speciaal voor mensen met een aandoening, pijnklachten en/of angst om te vallen. De groep staat nadrukkelijk open voor mensen met een loophulpmiddel. Er wordt gezamenlijk op uit gegaan en er worden oefeningen gedaan ter valpreventie, balans en krachtverbetering; waar mogelijk ook leuke oefeningen met ballen, frisbee en elastieken. Veiligheid, gezelligheid en oefenen op maat staan voorop. Verschillende oud-deelnemers zijn inmiddels doorgestroomd naar Buitensport, Meer Bewegen Voor Ouderen of T’ai Chi. Momenteel zijn er drie deelnemers, heren van 65+ met een scootmobiel of een stok.

Buitensport voor mannen omvat krachtoefeningen, conditieoefeningen, balsporten en tafeltennis. Ook hiervandaan zijn oud-deelnemers inmiddels doorgestroomd naar regulier aanbod zoals Fit voor iedereen, kickboksen of de sportschool.

De Mentale Krachtgroep draait om het op maat delen van persoonlijke uitdagingen, oefenen met complimenten en vergroten van inzicht en zelfvertrouwen. De groepen zijn gericht op autonomie, aansluiting bij bestaand aanbod of inzet als vrijwilliger, én het op termijn zelfstandig voortzetten van de groep. Ze worden geleid door Jago, die een achtergrond heeft als fysiotherapeut. Er is altijd ruimte voor een kennismakingsgesprek!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.