Leven van 50 euro in de week?
Leven van 50 euro in de week?

Leven van 50 euro in de week?

Hoe is het om van 50 euro leefgeld in de week rond te komen? Hulpverleners van Doras en PuurZuid gaan de hele maand oktober deze uitdaging aan.

“Onze hulpverleners horen vaak van buurtbewoners dat zij moeten leven van 50 euro per week om bijvoorbeeld uit de schulden te komen en te blijven. Om goed te begrijpen wat buurtbewoners doormaken is deze budget challenge bedacht”, zeggen initiatiefnemers Barbara van der Weiden en Wouter Plaatsman.

Wil jij net als de hulpverleners van Doras ook geld besparen? Kijk dan hier de video waarin onze budgetcoach tips geeft!

Ook gezinnen van medewerkers doen mee; voor elk gezinslid is er 10 euro per week extra te besteden. Het is geen vetpot als je je realiseert wat daar allemaal van betaald moet worden: boodschappen, reiskosten, de kapper, een uitje met het gezin, een cadeau voor een verjaardag.

Barbara: “De maand oktober wordt echt een uitdaging voor onze collega’s, maar het valt natuurlijk in het niet bij alle mensen voor wie dit de dagelijkse realiteit is”. Wouter: “Wij denken dat het goed is om deze uitdaging met elkaar aan te gaan. Zo kunnen wij beter begrijpen in welke situatie onze buurtbewoners zitten en zo ook betere hulpverlening bieden.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.