Leuk om met senioren te werken? Wij zoeken jou!
Leuk om met senioren te werken? Wij zoeken jou!

Leuk om met senioren te werken? Wij zoeken jou!

Omdat we graag willen dat het goed gaat met 81-plussers in Amsterdam-Noord krijgen zij het aanbod om bezocht te worden door een seniorenconsulent van Stichting Doras. Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om ouderen te bezoeken en te informeren. Kom jij als vrijwillige seniorenconsulent bij ons werken?

Op huisbezoek bij senioren

Als seniorenconsulent ga je op huisbezoek bij een 81-plusser in Amsterdam-Noord. Het doel van het bezoek is dat de oudere zo prettig mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Hierom bespreken jullie o.a.:

  • de woonsituatie
  • de gezondheid
  • sociale contacten
  • het huishouden
  • de mobiliteit van de oudere

Je geeft informatie en advies waar nodig en vertelt over het dienstenaanbod in de buurt. Ook signaleer jij wanneer de oudere extra hulp nodig heeft.

Dit allen doen jullie natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie of thee!

Ervaring van seniorenconsulent

Met dit vrijwilligerswerk verbreed jij je horizon. Door een ander te helpen, groei jij ook als persoon. Dankzij jou voelen de senioren zich gezien en gehoord en kunnen zij zo prettig mogelijk zelfstandig blijven wonen. 

Ook Belia Soerip is seniorenconsulent en vertelt over haar ervaringen: “Ik heb veel geleerd over al die huisbezoekjes. Ik vind het bijvoorbeeld bewonderenswaardig dat veel ouderen actief weten te blijven, ook als ze lichamelijk minder kunnen dan voorheen. Ik ben ontzettend blij dat dit werk op mijn pad is gekomen”. Lees haar verhaal hier verder.

Wat heb je nodig?

De motivatie om met ouderen te werken vinden wij het belangrijkste! Beschik je daarnaast over een goede dosis geduld, heb je inlevingsvermogen, ben je representatief (je bent immers het visitekaartje van Doras) en spreek je Nederlands? Dan ben jij geknipt voor dit vrijwilligerswerk.
De begeleider helpt je wegwijs te worden in de voorzieningen die er zijn voor ouderen.

Wil jij met senioren te werken?

Kan jij goed signaleren hoe het écht met iemand gaat en heb je een dagdeel in de week over? Een 81-plusser uit Amsterdam-Noord kan jouw hulp goed gebruiken! We hebben nog plek voor seniorenconsulenten in Midden-Noord, Nieuwendam, Banne Buiksloot en Tuindorp. Bekijk hier de actuele vacature.

Direct contact over deze vrijwilligersfunctie? Neem contact op met:
Linda van Tilburg
06 5151 2141
vrijwiligers@desocialemaatschap.nl

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.