Noorderpark in Beweging gaat ‘op stok’
Noorderpark in Beweging gaat ‘op stok’

Noorderpark in Beweging gaat ‘op stok’

Na weken niet te hebben plaatsgevonden door corona, is afgelopen woensdag de volledige groep van Noorderpark in Beweging weer van start gegaan. En dat tot grote vreugde van de deelnemers.

Begeleiders Ankie, Janine en Els hebben een heel draaiboek gemaakt om alles zorgvuldig en volgens de regelen der kunst en RIVM te laten verlopen.
De mensen werden eerst gevraagd of zij gezondheidsklachten hadden of verkouden waren. Daarna mochten ze naar binnen om hun handen te wassen en zodra er een groep was van 6 of 7 deelnemers en twee begeleiders compleet was, vertrokken zij richting het Noorderpark. Enkele mensen die dichtbij het park wonen kwamen er zelf heen.
In het park waren drie verschillende momenten van muziek en oefening waar de groepen één voor één langs gingen. Hierna liepen ze door het park terug richting Doras op het Hagedoornplein.

Er zijn dertig stokken van 1,5 meter gekocht en de meest deelnemers gingen “op stok”. De stokken hadden aan elke kant een kleurtje. Aan elke kant één deelnemer die goed zijn kleurtje moest onthouden. Het was ontroerend om te zien hoe een deelnemer huppelde van plezier bij Janine aan de stok, nadat ze ook al met Petra op stok was geweest. Een andere deelnemer liep schaterend door het park in haar nieuwe outfit, miste veel aanwijzingen en vond hierdoor “nieuwe oefeningen” uit. Ze zei ook stralend: “Leuk weer met allemaal, alleen nu voordelig”, ze bedoelde hiermee in groepen verdeeld. Een gezellig koppel liep gezellig op stok samen trouwplannen te maken. Ze zouden de stok dan meenemen als ze gaan trouwen “want dat moet voor de croma (corona)”.

In totaal waren er ongeveer 30 mensen tegelijk in het park. Dit tot groot vermaak van de politie die meerdere malen rondreed in het park en zichtbaar plezier had om de groep en het enthousiasme van de deelnemers.
Zo’n eerste keer weer met zijn allen naar buiten was spannend, maar het ging erg goed (op natuurlijk wat verbeterpuntjes na).

Maar het allerbelangrijkste: de mensen waren blij en hadden weer wat beweging gehad.

Wil je ook eens meedoen? Kijk dan op de pagina van Noorderpark in Beweging.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.