Cursus Omgaan met Dementie
Cursus Omgaan met Dementie

Cursus Omgaan met Dementie

Hoe ga je om met iemand met dementie? Deze cursus voor mantelzorgers, familie en naasten geeft meer inzicht in de belevingswereld van iemand met dementie. Er zijn in totaal drie bijeenkomsten.

Data: 5, 12 en 19 maart 2024
Tijd: van 10:30 tot 12:30 uur
Plaats: Het Zwanenmeer, Beemsterstraat 491, 1024 BE Amsterdam

Inhoud van de cursus

  • Bijeenkomst 1: Het verleden tot leven brengen: de kracht van herinneringen
    Deze ochtend ervaar je dat het ophalen van herinneringen een inspirerend middel kan zijn om op een fijne manier contact te hebben met mensen met dementie. Je krijgt handvaten voor het stellen van de juiste vragen en het voeren van een gesprek zonder daarbij de ander te confronteren met zijn geheugenproblemen.

  • Bijeenkomst 2: Omgaan met veranderend gedrag bij dementie
    Mensen met dementie begrijpen steeds minder van de wereld om hen heen. Gevoelens van onzekerheid en onveiligheid kunnen ervoor zorgen dat de persoon moeilijk of ander gedrag vertoont. Hoe kan je dit gedrag beter begrijpen en ermee omgaan? In de tweede bijeenkomst krijg je antwoord op deze vragen.

  • Bijeenkomst 3: Het kan anders: hoe om te gaan met de nieuwe realiteit
    Iemand met dementie krijgt steeds meer moeite met het uitvoeren van alledaagse activiteiten. In hoeverre neem je dingen over en hoe kan je de persoon met dementie het beste ondersteunen? Hoe kun je de mogelijkheden van de persoon met dementie het beste benutten? Dit bespreken we en staan ook stil bij de rol van mantelzorger.

De cursus is informatief, zit boordevol praktische tips en is leuk om te doen. 

De cursus wordt voor de vierde keer gegeven. De reacties op de cursussen die in eerdere jaren gegeven werden, waren positief. Zo luidt een eerdere review: “Ik heb de cursus ervaren als heel leerzaam, de manier waarop dit werd gedaan was heel fijn, ontspannen en gezellig. Ik begrijp nu hoe deze ziekte werkt. (…) Ik vind het heel fijn dat er een organisatie is waar je terecht kan als je het even niet meer alleen aan kan.”

Informatie en aanmelding
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en wanneer je je aanmeldt is het de bedoeling dat je alle drie de bijeenkomsten bijwoont.

Meer informatie of aanmelden kan via e-mail: aster@doras.nl, of telefonisch bij José Cornelissen 06-10047147.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.