Oprichter Dreamteam shines op event Beweegalliantie
Oprichter Dreamteam shines op event Beweegalliantie

Oprichter Dreamteam shines op event Beweegalliantie

Toen de Beweegalliantie beweegcoach Geertje vroeg om in december een praatje te houden op hun jaarlijkse evenement, bedacht ze om vrijwilligster Marian Obboye naar voren te schuiven. Marian heeft haar eigen Dreamteam opgericht en kan daar supermooi over vertellen. De zaal in Fort Voordorp, vol leidinggevenden uit de sector, hing dan ook aan haar lippen.

Marian vertelt het verhaal van haar jeugd in Ghana. Waar ze twee keer per week naar de boer moest lopen voor verse groente en waar sport niet bestond, want je bewoog de hele dag door al. Het was ver lopen naar school en ze verbouwden hun eigen rijst. Ongezonde dingen had je alleen bij uitzondering, op feestdagen. Toen ze naar Nederland verhuisde veranderde haar leven compleet. De kilo’s vlogen eraan, ze kreeg migraine en kwam nauwelijks nog buiten. Totdat de huisarts haar een doorverwijzing gaf naar Gezond Noord. Ze ging deelnemen aan Fit Noord, een groepsproject rond voeding, ritme, slaap en samen bewegen. De knop ging om, de hoofdpijn zakte en de kilo’s verdwenen.

De energie kwam terug! En daarmee de ambitie om ook andere vrouwen te helpen fysiek en mentaal gezonder te worden. Marian wilde hen laten ervaren hoe fijn het is om te bewegen, gezonder te eten en lekker buiten te komen. Daarom heeft ze haar eigen Dreamteam opgezet. Ze bekijkt per individu wat diegene fijn vindt. En samen gaan ze dan aan de wandel, dansen of zwemmen, soms met zijn tweeën, soms met een groep(je). Nu, na een jaar, telt Marians informele beweegnetwerk al 15 deelneemsters. Ze houdt contact met Geertje, die als beweegcoach kan meedenken als het handig of nodig is.

De zaal luisterde geboeid naar Marians inspirerende verhaal. “Het was echt geweldig,” aldus Marian. “Dat had ik niet verwacht. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer kan doen!”

Lees het verslag van het eindejaarsevenement

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.