Phlip (vrijwilliger): ‘ik ben blij dat ik Hasan heb kunnen helpen met de Nederlandse taal. Hij voelt zich nu een stuk zelfverzekerder’
Phlip (vrijwilliger): ‘ik ben blij dat ik Hasan heb kunnen helpen met de Nederlandse taal. Hij voelt zich nu een stuk zelfverzekerder’

Phlip (vrijwilliger): ‘ik ben blij dat ik Hasan heb kunnen helpen met de Nederlandse taal. Hij voelt zich nu een stuk zelfverzekerder’

Het leuke van vrijwilliger zijn, is dat je mensen daadwerkelijk kan helpen een stapje in de goede richting te nemen; je kan nét dat nodige steuntje in de rug zijn. Zo ook als vrijwilliger bij SamenSpraak, waarbij je samen met een anderstalige de Nederlandse taal oefent. Phlip (vrijwilliger bij SamenSpraak) vertelt zijn succesverhaal:

“De anderstalige die ik onder andere heb begeleid is Hasan. Zijn vrouw Lina deed ook mee aan het traject van SamenSpraak, maar werd begeleid door iemand anders. Wel weet ik waar beide ondertussen terecht zijn gekomen. En op hun resultaat ben ik erg trots!

Hasan en Lina zijn twee drukke mensen met vier kinderen; waarvan drie op school en een zoontje van ruim een jaar. Na het SamenSpraak traject zijn beide weer gaan studeren. Hasan heeft bij de Albert Heijn gewerkt en hij volgt nu ook nog een cursus ‘Sollicitatiegesprekken voeren’, omdat hij graag bij Sandd wil werken. Zijn vrouw werkt op zaterdag als stagiaire bij de kappersschool om mogelijk straks een betaalde baan als kapster te kunnen krijgen.

Ik ben blij dat ik Hasan heb kunnen helpen met zijn Nederlandse taal. Dit heeft hem geholpen zich beter verstaanbaar te maken, waardoor hij zich een stuk zelfverzekerder voelt. Hierdoor durft hij weer uitdagingen aan te gaan als studeren, werken en cursussen volgen. Ik ben erg trots op hem… en ook op Lina natuurlijk!”

 

Heb jij ook affiniteit met de Nederlandse taal en wil je dat graag met anderstaligen delen? Wil je ook graag anderstaligen zoals Hasan en Lina helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij SamenSpraak.

 

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.