Noord voor Elkaar medewerker Coby van Elmpt
Noord voor Elkaar medewerker Coby van Elmpt

Noord voor Elkaar medewerker Coby van Elmpt

‘Ik ga elke dinsdagochtend met een goed gevoel naar huis’

‘Ik had vanmorgen een tachtigjarige dame aan de telefoon die verzuchtte: Wat jammer dat ik niet eerder wist dat Noord voor Elkaar bestond’, vertelt Coby van Elmpt. Ze is medewerkster front office van Noord voor Elkaar.

Noord voor Elkaar is in maart 2012 gestart als hèt centrale aanvraagpunt voor vrijwillige diensten. Dat kan van alles zijn: van boodschappen doen, tot een televisie instellen. Door de centralisatie zijn alle vrijwillige diensten en de Klushulp van Doras nu aangesloten op dit vraagpunt. Daarnaast verwerkt Noord voor Elkaar ook aanvragen voor andere organisaties die diensten door vrijwilligers bieden, zoals Cordaan of Humanitas.

Uiteenlopende dingen

Het aanvraagpunt is op werkdagen tussen negen en twaalf te bereiken. De dinsdag neemt Coby voor haar rekening. De Amsterdamse is sinds 2004 vrijwilliger voor Doras en heeft uiteenlopende dingen gedaan. Zo bracht ze de maaltijden rond, was ze medewerker front office bij de Klushulp en is dat nu vanaf maart vorig jaar voor Noord voor Elkaar.

‘Als iemand belt met een vraag, zorg ik ervoor dat die vraag terechtkomt waar die thuishoort en wordt beantwoord. Het handige van Noord voor Elkaar is dat ik vragen via een centraal systeem kan doorzetten naar andere vrijwilligersorganisaties. Zo belde er vandaag een bejaarde mevrouw die wilde dat haar keuken werd gewit. De Doras-klusjesman doet dat niet; die verricht alleen maar kleine klusjes in huis. Dus dacht ik aan het Burennetwerk. Het Burennetwerk heeft vrijwilligers in haar bestand die grotere klussen uitvoeren. Ik heb de vraag dus naar hen doorgezet en zij handelen het verzoek dan verder af.

Wandelen

Dat was een verzoek dat ik snel kon afhandelen, de vragen zijn ook wel eens ingewikkelder. Zo had ik vanochtend een gesprek met een fysiotherapeute. Zij behandelde een vereenzaamde dame met psychische problemen. Ze vroeg me of wij een vrijwilliger hadden die eens met haar kon gaan wandelen. Omdat die mevrouw psychische problemen had, leek mij het niet verstandig om daar zomaar een vrijwilliger op af te sturen. Dus heb ik de fysiotherapeute voorgesteld om eerst eens een ouderenwerker van Doras met die mevrouw te laten praten.

Het werk geeft me veel voldoening. Ik ga elke dinsdagochtend met een goed gevoel naar huis. Ik vind het leuk om een antwoord te vinden op ingewikkelde vragen van bellers. De mensen die Noord voor Elkaar bellen, zijn over het algemeen erg vriendelijk en vaak blij dat ik ze kan helpen. Ik had vanmorgen een tachtigjarige dame aan de telefoon die verzuchtte: ‘Wat jammer dat ik niet eerder wist van het bestaan van Noord voor Elkaar’.’

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.