Met welke sporten verbrand je de meeste calorieën?
Met welke sporten verbrand je de meeste calorieën?

Met welke sporten verbrand je de meeste calorieën?

Wanneer je een paar kilo wilt afvallen, is het goed om te letten op je calorie-inname en voldoende te bewegen. Onderaan de streep moet je meer calorieën verbranden dan je inneemt. Om jezelf gemotiveerd te houden, kies je een sport die je leuk vind. Daarmee is het gemakkelijker vol te houden. Gezond Noord geeft meer tips!

Geschreven door Ankie Krikke

Wist je dat je met een uurtje rustig fietsen (ongeveer 10 kilometer per uur) al zo’n 330 calorieën verbrandt? En met een uur wandelen zo’n 260 calorieën? Je hoeft jezelf dus niet in het zweet te werken, als je maar beweegt. Wij hebben een aantal sporten voor je opgesomd ter inspiratie!

1) Wandelen en hardlopen

Hardlopen is zeer effectief om mee af te vallen, je werkt zowel aan je gewicht als je conditie. Is hardlopen te intensief of belastend voor je? Geen probleem; wandelen is ook een ontzettend goede keuze. Dagelijks een uurtje rustig wandelen is heel goed, samen met gezond eten, om een paar kilo’s af te vallen.

2) Fietsen

Is wandelen of hardlopen te belastend voor je knieën? Kies dan voor de fiets. Met een rustig fietstempo kun je al zo’n 330 calorieën per uur verbranden. Uiteraard verbrand je minder calorieën op een elektrische fiets ;-).

3) Fitness

Houd je niet zo van buiten sporten? Fitness in de vorm van cardio is ook een goed idee zoals hardlopen op de loopband of crossfit. Goed om te weten is dat krachttraining vaak niet zo effectief is voor beginnende sporters om vet mee te verbranden. Het duurt vaak een tijdje voordat vet is omgezet in spiermassa. Een lichaam met meer spiermassa dan vet verbrandt meer calorieën in ruststand. Dus wanneer je kiest voor krachttraining, zal het uiteindelijk wat langer duren voordat je resultaat ziet.

4) Zwemmen

Zwemmen is ook ideaal om mee af te vallen. Rustig baantjes trekken levert je al zo’n 500 calorieën per uur op. Met borstcrawl kun je zo rond de 900 calorieën per uur verbranden. Goede keuze dus!

5) Teamsport

Ben je meer van het gezamenlijk sporten? Met bijvoorbeeld voetbal verbrand je ongeveer 350 calorieën per uur!

Meer Gezond Noord

Gezond Noord biedt veel mogelijkheden om samen te bewegen, zoals gezamenlijk wandelen in het Noorderpark. Wil je meer informatie? Kijk op de website van Gezond Noord voor allerlei activiteiten en informatie. Benieuwd naar meer tips om gezonder te leven? Lees het artikel Gezonder leven: hoe pak je dat aan?

Je kan ook contact op nemen met gezondnoord@doras.nl of bel Els op 06 – 1036 8298 of Ankie op 06 – 5131 1666.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.