Steunvrouwen vieren 500ste koppel
Steunvrouwen vieren 500ste koppel

Steunvrouwen vieren 500ste koppel

Dit kwartaal viert project Steunvrouwen de 500ste match! Elf jaar geleden begon het project Steunvrouwen om vrouwen in Amsterdam Noord te ondersteunen. Een vrijwillige Steunvrouw is een maatje van een vrouw in Noord die het even niet alleen redt. Zij werken samen toe naar meer zelfredzaamheid. Maartje en Kate hebben de eer om de titel van 500ste koppel te dragen.

De vrijwilligsters ondersteunen een vrouw die wat extra hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld bij een plekje vinden in de nieuwe buurt, het sorteren van de post, contact leggen met instanties of op zoek gaan naar activiteiten. Kate woont nog maar kort in Noord. Zij kon goed de hulp van een vrijwilliger gebruiken die haar wegwijs maakt in dit stadsdeel. Maartje zet zich graag in voor buurt, en leert graag de bewoners van Noord kennen. Een win-win sitautie!

Bekijk de video

Hierin spreken betrokkenen binnen het project Steunvrouwen. Zij vertellen over de inhoud van het project en hun ervaringen.

Wil je graag Steunvrouw worden?

Of heb je behoefte aan een maatje? Neem contact op met projectcoördinatoren Sonja en José via steunvrouwen@doras.nl.

Vrijwillige Steunvrouwen zijn van harte welkom! De groep vrijwilligsters komt regelmatig bij elkaar om ervaringen te delen. Ook biedt Doras training en scholing aan. Zodat je als vrijwilliger blijft ontwikkelen.

Steunvrouwen

Sonja en José presenteren de dag waarop het 500ste koppel wordt gevierd.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.