Succesverhaal SamenSpraak: Hugo is précies het gespreksmaatje wat Olga zo nodig heeft
Succesverhaal SamenSpraak: Hugo is précies het gespreksmaatje wat Olga zo nodig heeft

Succesverhaal SamenSpraak: Hugo is précies het gespreksmaatje wat Olga zo nodig heeft

Hugo (vrijwilliger bij SamenSpraak) is gespreksmaatje van Olga en vindt haar verhaal écht een succesverhaal. Heb je een momentje? Lees ‘m dan hier:

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat Olga samen met haar man en dochter van Oekraïne naar Nederland is verhuisd. In Nederland werkt Olga als fotografe en gebruikte hiervoor eigenlijk altijd de Engelse taal en niet de Nederlandse. Maar nu Olga haar dochter steeds ouder wordt, merkt zij dat ze de Nederlandse taal steeds meer nodig heeft. Niet alleen tijdens oudergesprekken op school, maar ook voor het contact met de buren en tijdens haar werk.

Olga praat prima Nederlands, alleen praat ze gewoon nog niet genoeg. Haar doel: van de oppervlakkige gesprekken overstappen naar gesprekken met meer diepgang – bijvoorbeeld over de wereld en de politiek – maar natuurlijk ook voor die gesprekken op school, met haar buren en op ’t werk.

Door zich bij SamenSpraak aan te melden heeft Olga een taalmaatje gekregen: Hugo. Hugo is een gedreven SamenSpraak vrijwilliger. Hij neemt elke week in ieder geval één keer de tijd om met Olga af te spreken en samen goede gesprekken in het Nederlands te voeren. Samen praten ze over geschiedenis en andere verhalen, zoals over Nederland en Amsterdam. Hugo leert Olga zo erg veel (en andersom natuurlijk ook) en is precies het gespreksmaatje die zij nu zo nodig heeft.

Heb jij ook affiniteit met de Nederlandse taal en wil je dat graag met anderstaligen delen? Wil je ook net zo’n gespreksmaatje zijn als Hugo? Meld je dan aan als vrijwilliger bij SamenSpraak.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.