Tegen verspilling, vóór verbinding
Tegen verspilling, vóór verbinding

Tegen verspilling, vóór verbinding

Elke maandagmiddag kunnen buurtbewoners in Noord gratis een volle tas met boodschappen krijgen. Daar staat iets kleins tegenover: je inzetten voor de buurt. Deze actie van Doras heeft enorm veel succes. Daarom kunt u zich hiervoor nu niet meer aanmelden. Wel zoekt Doras meer ondernemers die geen voedsel willen verspillen.

Branko van Broekhuizen en Jossin Pook staan iedere maandagmiddag bij Buurthuis van der Pek. Branko en Jossin zijn buurtwerkers bij Doras. Samen met medewerkers van het buurthuis delen zij tassen met boodschappen uit.

Voor Pek en Bonen

Doras heeft de actie de naam ‘Voor Pek en Bonen’ gegeven. De actie loopt pas een paar weken. “Maar de tassen met boodschappen vliegen de deur uit”, vertelt Branko. “Mensen in de buurt weten ons goed te vinden.”

Meer verbinding

Branko en Jossin willen nog iets bereiken met Voor Pek en Bonen. Branko: “Veel mensen vinden het leuk en fijn om anderen te helpen. Het is alleen lastig om elkaar te vinden. Daar kunnen we bij helpen. Wij willen mensen motiveren om iets terug te doen voor elkaar, voor de wijk.” Jossin en Branko maken een praatje met de mensen die een tas met boodschappen ophalen. Samen denken ze na over wat zij kunnen betekenen voor de buurt. “Er komen al genoeg leuke ideeën voorbij.”

Ondernemers gezocht

De tassen met boodschappen zijn elke maandag snel uitgedeeld. Helaas kunnen Branko en Jossin niet nog meer Noorderlingen helpen. Ze vragen ondernemers die verspilling van voedsel willen tegengaan om ook te helpen. Zij kunnen Branko bellen op 06 – 23 57 27 26.

Samen met medewerkers van Buurthuis van der Pek deelt Branko tassen met boodschappen uit.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.