Het verhaal van vrijwilliger én Super Woman Gracielle
Het verhaal van vrijwilliger én Super Woman Gracielle

Bekijk ook

Het verhaal van vrijwilliger én Super Woman Gracielle

Door Ed Snijders

Amsterdam, 16-2-2021 – De kou is uit de lucht, de sneeuw voor de zon verdwenen. Alleen mijn zadel laat nog sporen na van de bevroren dagen die de stad omtoverden tot een schaatsfestijn. Op de pont naar Noord adem ik de lente in. Even later bel ik aan bij Gracielle. Met een glimlach opent ze de deur, heet me welkom en vraagt vriendelijk haar bank te sparen met het oog op mijn natte broek. Zij weet niet of er wel genoeg te vertellen valt. Die zorg blijkt onterecht.

Deze enthousiaste vrijwilligster heeft een pittige tijd achter de rug: pijnklachten die werken bijna onmogelijk maken, stress om familie in Suriname, een scheiding, afscheid van haar zoon en vele verhuizingen uit tijdelijke woningen. Het leven lacht Gracielle bepaald niet toe als zij in augustus 2018 Els, hulpverlener bij Doras, ontmoet. De ontmoeting luidt een ommekeer in.

De Health Battle

Doras overspoelt Gracielle met positiviteit en brengt haar in contact met de Gewichtige Dames. Deze vrouwen binden de strijd tegen overgewicht aan. Ze wandelen, sporten en zwemmen in een zogenoemde Health Battle. Teams nemen het tegen elkaar op en kunnen punten verzamelen op basis van aantoonbare beweegmomenten, workshops en uiteindelijk het aantal verloren kilo’s.

Een echte Super Woman

Gracielle is inmiddels de fanatieke team captain van de Super Women, de 8 dames die 5 dagen per week minimaal een uur afzien. Ze laat geen middel onbenut om haar meiden te laten winnen. Zo verdient haar team inmiddels extra punten met kookworkshops, fitness en Zumba. Zodra de concurrentie te dicht in de buurt komt, schakelt ze zelfs een professionele personal coach in.

Het sporten heeft het leven van Gracielle een andere wending gegeven. De nek-aan-nek race is gelopen, de finish gepasseerd en raad eens wie gewonnen heeft? Uiteindelijk natuurlijk iedere deelneemster die zich nu beter voelt, kilo’s kwijt is geraakt en nieuwe contacten heeft opgedaan. Maar op punten kan er maar een de winnaar zijn: Gracielle met haar Super Women.

Van harte gefeliciteerd!

Ook net als Gracielle een enthousiaste vrijwilliger worden? Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Doras.

Bekijk ook

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.