Vrijwilliger Ellie start zelf een inloop in de Heliotroop
Vrijwilliger Ellie start zelf een inloop in de Heliotroop

Vrijwilliger Ellie start zelf een inloop in de Heliotroop

Sinds een paar maanden kun je elke maandagmiddag buurtkamer de Heliotroop binnenlopen om andere Noordelingen te ontmoeten. “Gezellig wat klessebessen of wat je zelf ook wil,” vertelt gastvrouw Ellie. De 76-jarige vrijwilligster zit vol ideeën en geniet er zelf erg van. “Ik wil graag overbrengen dat je meer afleiding krijgt als je dingen gaat doen.”

“Twee jaar geleden ben ik via de huisarts in contact gekomen met Els. Ik zat toen niet lekker in mijn vel. Op haar advies heb ik een cursus Omgaan met stress gedaan en daarna de cursus Gezond Op Eigen Kracht voor senioren. Daar ben ik erg van opgeknapt. We deden oefeningen en we praatten, ook over veiligheid en hoe je kunt voorkomen dat je valt. Corrie [fysiotherapeut, red.] liet ons tegen een ballon slaan, dat vond ik gewéldig. Uit eerdere ervaring wist ik al dat je van bewegen zo helder van geest wordt. Bewegen en onder de mensen zijn, daar heb je volgens mij meer aan dan alleen maar gesprekken met een psycholoog.
Daarna vroeg Janine of ik misschien een invulling kon bedenken voor buurtkamer de Heliotroop, dat vond ik fijn. We zijn toen begonnen met de Seniorenkamer, een inloop op de maandagmiddag. Ja, we moeten toch blijven proberen de ouderen wat op te vangen.

Ik voel me daar zo heerlijk! Ik wil graag voor mensen kunnen zorgen en gezelligheid bieden aan mensen die eenzaam zijn. Mensen die geregeld komen bel ik als er wat aan de hand is, bijvoorbeeld als ze een operatie hebben gehad. Gewoon, wat je zelf ook zou willen. Ik kan het goed vinden met Simone, de beheerder, en het is een fijn gevoel dat ik steun krijg van Janine van Gezond Noord. Het loopt nog niet zo goed, dat vind ik wel jammer. Op 6 mei hebben we een vredeslunch georganiseerd. Dat was heel gezellig en voor herhaling vatbaar. Binnenkort gaan we weer een datum prikken.

Ja, ik ben heel blij dat ik de stap genomen heb! Ik ga nu ook helpen bij het loket in het ziekenhuis. Mensen aanspreken en mijn ervaring delen. Ik vind trouwens dat er véél meer hulp bij moet komen. Je zou willen dat er sportzalen waren waar je binnen kunt lopen als je niet lekker in je vel zit, met goede begeleiding.”

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.