Zwemmers: “Het is zo fijn. In het water heb ik geen pijn!”
Zwemmers: “Het is zo fijn. In het water heb ik geen pijn!”

Zwemmers: “Het is zo fijn. In het water heb ik geen pijn!”

Met dank aan subsidie van de Gemeente Amsterdam, geven wij in samenwerking met Dock zwemles aan volwassenen voor wie de reguliere lessen te prijzig zijn. De lessen vinden plaats in zwembad De Werf in Tuindorp Oostzaan. Binnenkort stromen de eersten door naar het Noorderparkbad om af te afzwemmen voor het A-diploma!

De deelnemers vormen een mooi en divers gezelschap. Mannen en vrouwen van Turkse, Marokkaanse, Syrische, Egyptische, Koerdische en Surinaamse achtergrond leren zwemmen met elkaar. Sommigen hebben eerder onze fietslessen in de Molenwijk gevolgd, anderen hebben meegedaan aan een andere activiteit van Dock of Gezond Noord, of kwamen binnen via Warm Welkom. Er zijn zowel vrouwengroepen als gemengde groepen, begeleid door onze fantastische zwemjuf Frieda en onze lieve vrijwilligers Bernas en Manu.

Wij hopen dat we hier nog heel lang mee door kunnen gaan. Omdat wij zien en horen wat het met de deelnemers doet. Het gaat niet alleen om zwemmen. Het gaat om ontmoeting, het overwinnen van angsten, het verminderen van pijn, beweging, iets nieuws leren en natuurlijk gezelligheid. “Het is geweldig wat de zwemles voor mijn vrouw betekent. Ze heeft meer zelfvertrouwen en neemt meer initiatief!” hoorden we bijvoorbeeld. En: “Ik heb leren fietsen en nu wil ik leren zwemmen. Want anders durf ik niet langs het water te fietsen.”
De behoefte aan zwemles is enorm, maar helaas is een zwembad duur en zijn we altijd afhankelijk van subsidies.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.