Aster organiseert Mantelzorger Workshop – De kracht van anders communiceren
Aster organiseert Mantelzorger Workshop – De kracht van anders communiceren

Aster organiseert Mantelzorger Workshop – De kracht van anders communiceren

Ben je een mantelzorger? Ben je familie van, of ben je betrokken bij de zorg en ondersteuning van iemand met dementie in Amsterdam Noord? Wellicht zijn deze workshops dan iets voor u. Hierin staat de kracht van anders communiceren centraal. Je leert op een andere manier communiceren, met minder conflicten en ergernissen en meer mooie momenten samen.

De workshops zijn interactief, vol praktische tips en leuk om te doen. Het is de bedoeling dat je alle drie de workshops bijwoont. Het project Aster, onderdeel van Doras, organiseert samen met ergotherapeut Annemarie Bolder drie workshops. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen met dementie en hun mantelzorgers, bekijk hier haar LinkedIn profiel. Er is een ruime zaal beschikbaar waar voldoende afstand mogelijk is. Deelname aan de workshops is gratis. Wil je graag komen maar lukt dat niet vanwege de zorg voor je naaste? Neem ook dan contact met ons op, zodat ons team met je mee kan denken.

Workshop 1 – 25 januari

Het verleden tot leven brengen: de kracht van herinneringen
Bij mensen met dementie blijven herinneringen van vroeger vaak nog lang intact. Tijdens deze workshop ervaar je dat het ophalen van herinneringen een inspirerend middel kan zijn om op een fijne manier contact te hebben met mensen met dementie.  Je krijgt daarnaast handvatten voor het stellen van de juiste vragen en het voeren van een gesprek zonder daarbij de ander te confronteren met zijn geheugenproblemen.

Workshop 2 – 7 februari

Omgaan met veranderend gedrag bij dementie
De hersenen van mensen met dementie werken anders dan van mensen zonder dementie. Mensen met dementie begrijpen steeds minder van de wereld om hen heen. Gevoelens van onzekerheid en onveiligheid kunnen ervoor zorgen dat de persoon moeilijk of ander gedrag vertoont. Hoe kan je dit gedrag beter begrijpen en ermee omgaan? Tijdens deze workshop krijg je antwoord op deze vraag.

Workshop 3 – 15 februari

Het kan anders: hoe om te gaan met de nieuwe realiteit
Iemand met dementie krijgt steeds meer moeite met het uitvoeren van alledaagse activiteiten. In hoeverre neem je dingen over en hoe kan je de persoon met dementie het beste ondersteunen? In deze workshop wordt dieper ingegaan op deze vragen en op hoe je de mogelijkheden van de persoon met dementie het beste kunnen benutten. Tevens wordt er stilgestaan bij de rol van mantelzorger. Uitgangspunt: als je zelf goed in je vel zit, kan je beter voor een ander zorgen.

Heb je interesse?

Of ben je benieuwd naar meer informatie? Bekijk de onderstaande flyer.
Je kan natuurlijk ook direct contact opnemen met projectcoördinatoren van Aster: José Cornelissen via 06 – 1004 7147, of Marjolein Eijking via 06 – 1004 7451.

Bekijk meer van Aster

Lees hier meer informatie over Aster, of bekijk hier een aantal projecten en activiteiten voor mantelzorgers.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.