Ervaring van deelnemer workshop ‘stoppen met roken’
Ervaring van deelnemer workshop ‘stoppen met roken’

Ervaring van deelnemer workshop ‘stoppen met roken’

Jij hebt niks te zeggen, die sigaret leeft jou!”

Noorderling Marco van Golen (54) is een van de personen die met succes aan de therapie van Ruiz heeft deelgenomen. Marco heeft 40 jaar stevig gerookt, tot twee pakjes per dag, en vond het hoog tijd de peuk definitief uit te drukken. “Het scheelt een pak geld, dat was een belangrijke motivatie, maar ik heb ook twee kleinkinderen inmiddels, daar doe je het helemaal voor”.

Marco rookt nu al twee maanden niet meer, ook niet eentje, en prijst de aanpak van Ruiz: een mix van confrontatie en empathie. “Salvador begrijpt precies wat je doormaakt, voelt met je mee, maar hij kan je tegelijk keihard aanpakken. Zo zette hij een sigaret voor mijn neus op tafel en zei hij: “Jij hebt niks te zeggen over je leven hoor, Marco, die sigaret hier, die leeft jou!”.

Toen vloekte ik effe keihard in mijzelf en dacht: “En nou stop ik er ook helemaal mee, over, klaar!”.

Ruiz raakte dus de juiste snaar bij Marco, maar niet iedereen is gelijk gestemd.

“Mij gaf ie de harde aanpak, die had ik ook nodig. Het werkte. Maar mensen die wat minder kunnen hebben, benadert hij niet zo bot hoor. Hij toont ook z’n gevoel, leeft echt met je mee. Ook als de therapie is afgelopen, kun je ‘m nog altijd bellen”.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.