Vrijwilligers van Aster in welverdiend zonnetje gezet!
Vrijwilligers van Aster in welverdiend zonnetje gezet!

Vrijwilligers van Aster in welverdiend zonnetje gezet!

Team Aster (Ingrid en Linda) wilde maar al te graag hun toppers bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Daarom zijn zij met alle vrijwilligers wezen eten bij Thais restaurant Pasoek.

Ingrid: “We hadden 3 jubilarissen en hebben deze dames daarom even flink in het zonnetje gezet. Ook alle andere vrijwilligers zijn bedankt en hebben een cadeaubon gekregen. Leuk hè?
Wij zijn trots dat de vrijwilligers zich zo lang én met plezier inzetten voor de mensen die het hard nodig hebben. Door alle veranderingen in de zorg en de hoge leeftijden wonen veel mensen langer thuis. Veel zieken en oudere mensen worden verzorgd door hun sociale omgeving en/of mantelzorgers. Om deze zware taak vol te houden is het fijn dat bijvoorbeeld Miep, Floor of Lia elke week een paar uurtjes langskomt om te helpen. Zo hebben de mantelzorgers even tijd voor zichzelf, de oudere of zieke heeft een andere gesprekspartner en zo blijft de situatie voor beide partijen dragelijk.

Inmiddels hebben we een team van bijna 20(!) vrijwilligers met allemaal hun eigen kwaliteiten. Floor gaat bijvoorbeeld het liefst om met dementerende ouderen: ‘Heerlijk die flashbacks met liedjes van vroeger! Het blijft wel een uitdaging om elke keer wat nieuws te horen naast al die herhalingen, haha”. Wim is pas nieuw en vindt het vooral fijn om actief met de mensen bezig te zijn.”

Wil jij, net als Miep, Floor en Wim, ook van betekenis zijn voor een oudere of zieke en natuurlijk de mantelzorger? Heb je een paar uurtjes per week over? En lijkt het je weer eens gezellig om in een team te werken? Aster is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Kijk hier voor meer informatie over Aster of meld je direct bij Ingrid of Linda aan via aster@doras.nl of (020) 2359 564.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.