Word vrijwilliger
Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Wil je iets doen voor mensen die even minder goed meekomen? Of vind je het leuk om een rol te spelen in je buurt? Jouw vrijwillige inzet is ontzettend belangrijk. Door jou kunnen we voor de Amsterdammers in Noord meerdere activiteiten en diensten organiseren. Je doet hier niet alleen je buurtbewoners en onze collega’s een groot plezier mee. Ook zelf krijg je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en om jezelf te ontwikkelen.

Bij Doras kom je terecht op een fijne en betrokken werkplek waarbij rekening gehouden wordt met jouw interesses en talenten. Samen kijken we welke rol jou het best past en hoe jij jouw tijd en energie goed in kan zetten voor de buurt en buurtbewoners. Zo kan je helpen met tuinonderhoud, klussen in huis, boodschappen doen. Maar kan je ook je steentje bijdragen door een vriendschappelijk huisbezoek bij een buurtbewoner, mantelzorg of een mooie wandeling in het park. Wil je graag een activiteit of cursus organiseren, dat kan natuurlijk ook.


Wat bieden we jou als vrijwilliger?

Wij vinden het belangrijk dat je je als vrijwilliger ook echt onderdeel voelt van onze organisatie, daarom organiseren wij regelmatig uitjes of bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Onze waardering voor jouw werkzaamheden is niet in geld uit te drukken. Toch hebben wij diverse manieren om je die waardering wél te laten voelen.

  • Persoonlijk begeleiding
    Je kunt bij ons rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding. Elke vrijwilliger heeft een vaste begeleider, die ook coördinator is van de activiteit. Deze begeleider zorgt ervoor dat je warm onthaald wordt, goed ingewerkt wordt, training en scholing kan volgen, op de hoogte bent van nieuws en ontwikkelingen en de waardering krijgt die je verdient.
  • Training en scholing
    Om te zorgen dat jij als vrijwilliger goed voorbereid aan de slag kan gaan en jezelf ook blijft ontwikkelen, bieden wij verschillende trainingen en workshops aan. Hierbij gaat het niet alleen om jouw professionele ontwikkeling, maar ook om jouw persoonlijke ontwikkeling. Veel van de trainingen geven we zelf, maar we maken ook gebruik van het trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie. De basistraining vrijwilligerswerk is voor onze vrijwilligers verplicht. Waarom? Omdat in die training alles aan de orde komt waarvan wij denken dat het jouw vrijwilligerswerk ten goede komt.
  • Onkostenvergoeding
    Maak je reiskosten of andere kosten om jouw vrijwilligerswerk goed te kunnen doen? Deze worden in overleg met jouw begeleider vergoed.

 

‘Ik zie mezelf als een gezelschapsdame’
– Miep van Berkestijn

Miep zet zich in als vrijwilliger voor het project Aster Mantelzorg. Een dagdeel per week ondersteunt zij mantelzorgers bij het verzorgen van hun partner. In die tijd kan de mantelzorger even wat voor zichzelf doen.

Lees haar verhaal

 


Vrijwilligers vacatures

Ben je enthousiast en wil je graag als vrijwilliger aan de slag? Er is altijd wat te doen. Onze vacatures zijn centraal opgenomen bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Hier kan je zoeken op een vacature die jou goed past.

Naar de vacatures

 

Interesse?

Ben je op zoek naar een vrijwilligersrol die jou past, heb je een vraag over de vacatures of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden als vrijwilliger bij Doras?

Neem dan contact op met vrijwilligers@desocialemaatschap.nl of bel met 020-435045055

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.