⁄  Vrijwilligerswerk  ⁄  Vrijwilligers aan het woord
  ⁄  Vrijwilligerswerk  ⁄  Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilligers aan het woord

Marian en Euridice: vrijwillige tuinvrouwen

“Ik werk liever voor oudere mensen dan voor een baas”

Het is een heldere dag en er waait een stevig briesje. In een tuin in Noord zit een oudere dame zichtbaar tevreden op een stoeltje. Samen zien we de struiken bewegen, niet van de wind. “Hallo!” roep ik. Twee vrouwen duiken op uit het groen, knipscharen in de hand: Euridice en Marjan, de tuinvrouwen van Noord voor Elkaar.

Lees hier hun verhaal

Astervrijwilliger Miep van Berkestijn

‘Ik zie mezelf als een gezelschapsdame’, zegt Miep van Berkestijn. Zij zet zich in als vrijwilliger voor het project Aster. Een dagdeel per week ondersteunt zij mantelzorgers bij het verzorgen van hun partner. Het is de bedoeling dat de mantelzorger in die tijd wat voor zichzelf gaat doen. ‘Dat kan van alles zijn, naar de markt gaan, een voorstelling bezoeken, of de administratie bijwerken’, vertelt Miep.

Lees meer over de ervaringen van Miep

Noord voor Elkaar medewerker Coby van Elmpt

‘Ik had vanmorgen een tachtigjarige dame aan de telefoon die verzuchtte: Wat jammer dat ik niet eerder wist dat Noord voor Elkaar bestond’, vertelt Coby van Elmpt. Ze is medewerkster front office van Noord voor Elkaar.

Lees meer over de ervaringen van Coby

Schuldhulpmaatje Plus Floris

Floris is enthousiast over zijn vrijwilligerswerk. Meestal gaat hij twee keer in de week op pad naar zijn cliënten. Hij stapt het liefst op de fiets. Hij bezoekt de mensen thuis, want alle papieren moeten natuurlijk bij de hand zijn. “Je komt binnen en je krijgt vier dozen administratie. Een half jaar later heb je drie mappen.” 

Lees meer over de ervaringen van Floris.

Super Woman Gracielle

Het leven lacht Gracielle niet bepaald toe als zij in augustus 2018 Els, hulpverlener bij Doras, ontmoet. Doras overspoelt Gracielle met positiviteit en brengt haar in contact met… de Gewichtige Dames!
 

Seniorenconsulent Belia Soerip

Een paar keer per week gaat seniorenconsulent Belia Soerip op huisbezoek bij 81-plussers. Tijdens zo’n bezoek observeert en informeert ze. Met als doel: inschatten of een oudere hulp van Doras nodig heeft. Het werk geeft haar veel voldoening. ‘Ik heb veel geleerd van senioren. Ze zijn er ontzettend goed in om te roeien met de riemen die ze hebben.’

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.