Buurtwerkers
Buurtwerkers

Buurtwerkers

De buurtmedewerkers van Doras zijn er speciaal voor Amsterdammers in Noord, voor jou dus! Zij zijn de ogen en oren in de wijk, en helpen je graag om jouw buurt een stukje mooier of leuker te maken. Met een mooi initiatief, tof evenement, een klein gebaar of een jaarlijks uitje.

We stellen je graag voor aan Jossin Pook, Anke van Ruler, Desiree America en Branko van Broekhuizen.

Kan een van onze buurtwerkers je ergens mee helpen? Neem vooral contact op!


 

Jossin Pook


“Hallo Amsterdam Noord! Ik ben Jossin Pook, en ik word vrolijk van kattenfilmpjes, eten en blije gezichten. Zo probeer ik zelf ook altijd een goede glimlach te laten zien. Sinds het najaar van 2020 werk ik bij Doras als buurtwerker. Met veel plezier!

Goeie Buur
Ik werk aan het project ‘Beter Bereik van Sociale Voorzieningen’. Hierin probeer ik verschillende methodes uit om Noorderlingen sneller de stap te laten maken naar hulp. Ik geloof dat een goede buur deze mensen uiteindelijk het beste bereikt. Vandaar dat ik ook graag meehelp met bewonersinitiatieven die bijdragen aan de samenhorigheid in de buurt.

Bankje Van der Pek
Vaak ben ik te vinden in de buurt voor een praatje, erg gezellig! Elke maandagavond doe ik een Bakkie in het Koekoeksnest of op het Zwanenplein. Op de woensdagmiddag zit ik bij het bankje Van der Pek, lees er hier meer over. Wil je een initiatief in de buurt organiseren? Maak je je zorgen over een buurman of buurvrouw? Of heb je behoefte aan een praatje? Bel mij gerust!” Contactgegevens: 06 – 1313 2324 of j.pook@doras.nl 


 

Anke van Ruler

Mijn naam is Anke van Ruler, 63 jaar alweer en ik word vrolijk van spontane en gezellige contacten, fijne gesprekken en van wandelen in het bos word ik helemaal blij. Ik ben vanaf 2016 werkzaam als participatie medewerker voor Oud Noord vanuit Doras.

Huizen van de Wijk
Ik werk als buurtmedewerker in met name de Vogel- en IJpleinbuurt. In mijn werk ondersteun ik grote en kleine bewonersinitiatieven in de buurt. Daarnaast help ik ook groepen in Huis van de wijk De Meeuw en diverse buurtkamers en buurthuizen in de wijk. Hiermee probeer ik een bijdrage te leveren aan het meedoen van de bewoners in de wijk. Ik help hen bij het bedenken en uitvoeren van hun plannen. Dit alles om de wijk leefbaarder, leuker en aangenamer te maken. Mensen op weg helpen en met elkaar in contact brengen vind ik belangrijk.

Actieve bewoner worden?
Ik begeleid ook het project Praat je Fit oftewel Praat Nederlands met me, in samenwerking met Winclove. Mensen uit de buurt kunnen hun taalvaardigheid op een speelse, laagdrempelige en persoonlijke manier oefenen. Noorderlingen kunnen contact met mij opnemen als zij actief willen worden, vragen hebben over de buurt, willen meedoen of ontmoeten, en/of iets willen ondernemen of doen in de wijk, maar de weg (nog) niet weten.” Contactgegevens: a.vanruler@doras.nl.


Desiree America

Buurtwerker Desiree

 

“Hallo, ik ben Desiree America, projectleider van de Lief en Leedstraatjes in Amsterdam Oud Noord. Ik reis graag met rugzak door de wereld en organiseer soms een reis naar Nepal. Ik houd van lezen, filosoferen, dansen, yoga, (berg)wandelen, skiën, fietsen, hardlopen en geniet van de muziek, musea en theaters in Amsterdam!

Lief en Leedstraten
Ik ben in 2019 in Noord komen wonen en ontzettend leuk ontvangen door mijn buurtjes. Ik voel mij thuis in mijn straat, en dat gun ik iedereen! Samen kunnen we daar aan bijdragen door oog voor elkaar te hebben. Dat is precies waar het project Lief en Leedstraten voor staat. In een Lief en Leedstraat wordt er één gangmaker benoemd.

Hij of zij is het aanspreekpunt van de straat en beheert het ‘Lief en Leedpotje’. Hier kunnen kleinigheidjes van worden gekocht. Lees hier een artikel waarin je meer te weten komt over de Lief en Leedstraten in Noord. Ken je of ben je iemand die gangmaker wil worden? Neem gerust contact met me op!”  Contactgegevens: 06 – 1320 8015 of d.america@doras.nl.


Branko Broekhuizen

Buurtwerker Branko

“Mijn naam is Branko van Broekhuizen. Ik ben vader van twee kinderen en sinds 1 oktober 2021 buurtwerker van Oud Noord en de Van der Pekbuurt. Zelf woon ik in de laatst genoemde wijk.

In mijn werk als buurtwerker zorg ik er graag voor dat mensen zich thuis voelen in de buurt. Het liefst zie ik dat ze daar zelf een actieve rol in spelen. Ik help graag met het opzetten van een klein of groot bewonersinitiatief. Meedenken doe ik graag, en inmiddels ben ik handig in het aanvragen van budget.

Gouden mannen
Een interessant project waar ik bij betrokken ben, heet ‘Gouden Mannen’. In dit project begeleid ik samen met een buurtteammedewerker (lees hier meer over het buurtteam) de doelgroep. Veel mannen worstelen met eenzaamheid en sombere gevoelens. Het samenbrengen van deze doelgroep is volgens mij het beste medicijn! Met de groep werken we aan (positieve) gezondheid, taal, digitale vaardigheden en stimuleren we activiteiten. Ik heb het gevoel dat er broederschap ontstaat, en daar word ik heel vrolijk van!” Contactgegevens: b.vanbroekhuizen@doras.nl.

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.