Maak kennis met de buurtwerkers
Maak kennis met de buurtwerkers

Maak kennis met de buurtwerkers

Anke van Ruler

Mijn naam is Anke van Ruler, 63 jaar alweer en ik word vrolijk van spontane en gezellige contacten, fijne gesprekken en van wandelen in het bos word ik helemaal blij. Ik ben vanaf 2016 werkzaam als participatie medewerker voor Oud Noord vanuit Doras.

Huizen van de Wijk
Ik werk als buurtmedewerker in met name de Vogel- en IJpleinbuurt. In mijn werk ondersteun ik grote en kleine bewonersinitiatieven in de buurt. Daarnaast help ik ook groepen in Huis van de wijk De Meeuw en diverse buurtkamers en buurthuizen in de wijk. Hiermee probeer ik een bijdrage te leveren aan het meedoen van de bewoners in de wijk. Ik help hen bij het bedenken en uitvoeren van hun plannen. Dit alles om de wijk leefbaarder, leuker en aangenamer te maken. Mensen op weg helpen en met elkaar in contact brengen vind ik belangrijk.

Actieve bewoner worden?
Ik begeleid ook het project Praat je Fit oftewel Praat Nederlands met me, in samenwerking met Winclove. Mensen uit de buurt kunnen hun taalvaardigheid op een speelse, laagdrempelige en persoonlijke manier oefenen. Noorderlingen kunnen contact met mij opnemen als zij actief willen worden, vragen hebben over de buurt, willen meedoen of ontmoeten, en/of iets willen ondernemen of doen in de wijk, maar de weg (nog) niet weten.” Je kan me bereiken op: a.vanruler@doras.nl

 


Desiree America

Buurtwerker Desiree

“Hallo, ik ben Desiree America, projectleider van de Lief & Leedstraatjes in Amsterdam Oud Noord. Ik reis graag met rugzak door de wereld en organiseer soms een reis naar Nepal. Ik houd van lezen, filosoferen, dansen, yoga, (berg)wandelen, skiën, fietsen, hardlopen en geniet van de muziek, musea en theaters in Amsterdam!

Lief & Leedstraten
Ik ben in 2019 in Noord komen wonen en ontzettend leuk ontvangen door mijn buurtjes. Ik voel mij thuis in mijn straat, en dat gun ik iedereen! Samen kunnen we daar aan bijdragen door oog voor elkaar te hebben. Dat is precies waar het project Lief & Leedstraten voor staat. In een Lief & Leedstraat wordt er één gangmaker benoemd. Hij of zij is het aanspreekpunt van de straat en beheert het ‘Lief &  Leedpotje’. Hier kunnen kleinigheidjes van worden gekocht. Lees hier een artikel waarin je meer te weten komt over de Lief en Leedstraten in Noord. Ken je of ben je iemand die gangmaker wil worden? Neem gerust contact met me op!”  Ik ben te bereiken op 06 – 1320 8015 of via d.america@doras.nl

 


Sarah Brants

 

Ik ben Sarah, 48 jaar, opgegroeid in Tuindorp Oostzaan en na heel wat omzwervingen terecht gekomen in “landelijk Noord” (Waterland). Sinds begin 2022 werk ik voor Doras in Amsterdam Noord, terug naar mijn wortels, en dat vind ik ontzettend leuk. Vanaf eind 2023 ben ik ook als buurtwerker voor Doras aan de slag gegaan. Aangezien ik een enorme kletskous en verbinder ben, bevalt me dat zeer. 

Tuindorpen Buiksloot (Blauwe Zand) Nieuwendam
Als buurtwerker in Oud Noord richt ik me specifiek op de tuindorpen Buiksloot (Blauwe Zand) en Nieuwendam. Dit zijn twee verschillende buurten, met elk een mengelmoes van oorspronkelijke en nieuwe bewoners, van huur- en koophuizen. Het zijn ook buurten met een oorspronkelijk dorps gevoel, waar iedereen elkaar kende en op elkaar lette; iets wat in de huidige samenleving soms verloren lijkt te zijn gegaan. 

Een buurtwerker is een animator, een verbinder, iemand die samen met bewoners bijdraagt aan het vormen van een hechte gemeenschap. Een plek waar mensen zich gezien en gehoord voelen, elkaar kennen en wat voor elkaar willen en kunnen betekenen. Daarvoor moet ik zelf als buurtwerker de bewoners ook kennen, ontdekken wat zij voor wensen en talenten hebben, weten wat er te doen is in de buurt, welke instituties en initiatieven er bestaan. Dat kost tijd en is ook heel erg leuk, want ik mag met iedereen praatjes aanknopen. 

Waar mogelijk geef ik ondersteuning aan de buurthuizen en -kamers: De Driehoek, Buuf & Buur, Het Baken. Ook kan ik (groepjes) bewoners ondersteunen bij het aanvragen van kleine en grote bewonersinitiatieven. Er zijn namelijk gemeentelijke budgetten beschikbaar voor activiteiten die bewoners in, met en voor de buurt willen opzetten; en die bijdragen aan verbinding. 

Iedereen heeft iets bij te dragen. 
Ik geloof dat iedereen talenten heeft en iets bij kan dragen aan de buurt. Bewoners van Blauwe Zand en Tuindorp Nieuwendam (of omgeving) kunnen contact met mij opnemen als zij een activiteit in de buurt willen opzetten, vragen hebben over de buurt, anderen willen ontmoeten, en/of iets willen doen in de wijk maar de weg (nog) niet weten. Ik ben te bereiken op: 06 5188 4406 of via s.brants@doras.nl 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.