Iedereen blij dat we weer eropuit kunnen… Maar een mantelzorger dan?
Iedereen blij dat we weer eropuit kunnen… Maar een mantelzorger dan?

Iedereen blij dat we weer eropuit kunnen… Maar een mantelzorger dan?

Nu alle maatregelen rondom corona weg zijn kan iedereen weer vrijuit naar buiten. En daar genieten wij volop van! Helaas, is dat voor een mantelzorger niet zo vanzelfsprekend. Zij hebben weinig tijd of mogelijkheden om te ontspannen en iets buiten de deur te doen. Terwijl ze dat juist zo gegund is!

Het project Aster van Doras zoekt vrijwilligers die één keer per week op bezoek willen bij een oudere, iemand met een beperking of met geheugenproblemen.
De vrijwilliger doet iets leuks met de cliënt en zo heeft de mantelzorger even vrij. Een win-winsituatie!

Samen iets leuks doen

Als vrijwilliger bied je gezelschap (geen zorg!) aan de cliënt en ben je een luisterend oor voor de mantelzorger. Je spreekt één keer per week voor enkele uurtjes af.
Samen met de cliënt kun je van alles doen. Op dit moment zoeken wij bijvoorbeeld iemand die wil Rummikuppen met een oudere dame in Tuindorp Oostzaan. Of iemand de een blokje om en een kop koffie wil doen met oudere, een beetje een vergeetachtige, mevrouw in Nieuwendam. Ook wil een meneer in de Vogelbuurt graag af en toe een wandeling maken. Spreek je (een beetje) Turks, Tigrinya of Urdu? Ook dan hebben wij iemand die jou graag ontmoet.

Jouw hulp komt goed van pas!

Zoals je leest; in elke buurt in Noord is wel iemand die jouw hulp goed kan gebruiken. Ben je geduldig, positief en kun je goed luisteren? Wil je graag iets betekenen voor een ander? Dan maken de coördinatoren van Aster graag kennis met je.
Je gaat deel uitmaken van een gezellig team van vrijwilligers. Je wordt goed ondersteund door de coördinatoren van Aster en kunt deelnemen aan interessante cursussen en bijeenkomsten.

Vrijwilligers bij Aster worden?

Leuk dat je geïnteresseerd bent! Voor aanmelden en meer informatie kun je mailen naar aster@doras.nl of bellen naar 06 – 1004 7147. Als je mantelzorger bent en behoefte hebt aan een vrijwilliger kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen. We horen graag van je!

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.