Ouderen
Ouderen

Ouderen

Als je ouder bent heb je soms net wat meer hulp nodig om zo lang mogelijk prettig thuis te blijven wonen. Dat begrijpen wij. We denken graag mee over de extra support die jij nodig hebt. We organiseren, vaak in samenwerking met bijvoorbeeld het Huis van de Wijk, het buurtteam of gespecialiseerde organisaties, verschillende inloopspreekuren, trainingen, cursussen en leuke activiteiten om je te helpen nieuwe mensen te ontmoeten of op een gezonde manier in beweging te zijn. 

Bekijk al onze activiteiten (kalender)

 


Alzheimer Café Amsterdam Noord

Elke vierde dinsdag van de maand opent het Alzheimer Café Amsterdam-Noord haar deuren en kunnen mensen met dementie, hun partners, familie, vrienden en hulpverleners terecht voor informatie en het uitwisselen van ervaringen.

Lees meer


Huis van de Wijk De Evenaar

Een unieke plek in de wijk om elkaar te ontmoeten. Altijd staat er een mooie activiteit op het programma. Zo kunt u leren bridgen of schaken, worden er lunches georganiseerd om elkaar te ontmoeten of komt u samen voor een computerles. Kom een keer langs.


Telefooncirkel

Woon je alleen en vind je het prettig om iedere ochtend iemand te spreken? Doe dan mee aan de telefooncirkel. Een telefooncirkel is een groep van tien ouderen die elkaar dagelijks even bellen.

Lees meer 


Senioreninfo

De seniorenconsulenten van Doras, vaak vrijwilligers en zelf ook al op leeftijd, komen graag bij je langs voor een goed gesprek en een luisterend oor over prettig langer zelfstandig thuis wonen. Ze geven informatie, advies en verbinden je aan het activiteiten- en dienstenaanbod in de wijk. Neem contact met ons op voor meer informatie. 


Noord voor Elkaar

Heb je tijdelijk hulp nodig, maar geen vriend, familie of buur die je daarbij kan helpen? Of het nu gaat om een simpel klusje in huis, hulp bij de boodschappen, het onderhoud van de tuin of een wandeling door het park. De vrijwilligers van Noord voor Elkaar helpen je graag. 

Lees meer


Mantelzorg – Aster

De mantelzorg kan zwaar zijn en soms zelfs even te veel worden. Daarom bieden wij hulp aan mantelzorgers. We helpen je met tijdelijke vervanging van mantelzorg, maar organiseren ook bijeenkomsten, activiteiten en trainingen. En op de Dag van de Mantelzorg komen we bij elkaar en zetten we jou als mantelzorger even welverdiend in het zonnetje. 

Lees meer 

 

Heb je een leuk idee?

Heb jij een goed idee voor de buurt? Heb je een leuk initiatief om de buurt mooier te maken, mensen samen te brengen of wil je graag iets organiseren? Wij helpen je graag om de buurt bij jouw idee te betrekken en bij het aanvragen van een bewonersinitiatief zodat je aan de slag kan.

Lees meer

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.