Ontmoeten en verbinden
Ontmoeten en verbinden

Ontmoeten en verbinden

Je staat er niet alleen voor. De collega’s en vrijwilligers van Doras helpen je heel graag bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Maar we helpen je ook om in contact te komen met lotgenoten of ervaringsdeskundigen. Want soms kom je er zelf gewoon even niet uit of is het fijn jouw verhaal met iemand te delen. Kom een keer naar één van onze activiteiten en leer mensen bij jou uit de buurt iets beter kennen. Er is altijd wel iets te doen dat bij jou past. En misschien heb je zelf een idee om iets te organiseren voor de wijk?

Bekijk onze activiteiten


Steunvrouwen

Iedere vrouw heeft wel eens advies en steun nodig. Is er op dit moment niemand in de buurt die jou kan helpen of bespreek je het liever met een onbekende? Dan kan je een afspraak maken met een Steunvrouw van Doras.

Lees meer


 

Budget- schuldhulp- en digimaatjes

Heb je moeite om iedere maand rond te komen of ben je het overzicht kwijt? Wil je graag wat meer uitleg over de regelingen en toeslagen die er zijn of ligt er een brief die je niet helemaal begrijpt? Doras biedt verschillende mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. Zo is er een financieel spreekuur, kan je een cursus ‘omgaan met geld’ volgen of helpen we je met een budgetcoach of schuldhulpmaatje.

Wil je hier graag meer over weten neem dan contact met ons op.


SamenSpraak

Wil je graag oefenen met de Nederlandse taal? De begeleiders van SamenSpraak Noord helpen je de Nederlandse taal beter te spreken en te verstaan.

Lees meer


Gouden Mannen

Ben je ouder dan 40 en komt je oorspronkelijk uit een ander land? Denk je wel eens na over wat je anders zou willen in je leven? Misschien wil beter Nederlands spreken of meer leren op de computer. Of wil je graag contact met anderen, meer bewegen of heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren. Bij Gouden Mannen helpen we je graag op weg, als mannen onder elkaar. 

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.  


Lief & Leedstraten

In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Heb je interesse in het concept Lief & Leedstraten voor bij jou in de buurt of wijk? Neem dan contact op met onze buurtwerkers.

Meer over onze buurtwerkers


Noord voor Elkaar

Kan je wel wat hulp gebruiken, maar heb je niet de middelen om hier iemand voor in te huren? De vrijwilligers van Noord voor Elkaar helpen je graag. Ze kunnen je helpen bij het boodschappen doen, een klusje in of om het huis of het onderhouden van de tuin. Maar ze komen ook graag een keer langs voor een kopje koffie of thee. 

Lees meer


Huis van de Wijk De Evenaar

Een unieke plek in de wijk om elkaar te ontmoeten. Altijd staat er een mooie activiteit op het programma. Zo kunt u leren bridgen of schaken, worden er lunches georganiseerd om elkaar te ontmoeten of komt u samen voor een computerles. Kom een keer langs.

Heb je een leuk idee?

Heb je een goed idee voor de buurt, wil je de buurtbewoners graag samenbrengen of wil je een specifieke activiteit organiseren? Wij helpen je graag bij het aanvragen van een bewonersinitiatief. 

Lees meer

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.