Gezonde leefstijl
Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl helpt je om je emotioneel en fysiek fit te voelen en vitaal ouder te worden. Door bewuste keuzes te maken in je dagelijks leven kan je het risico op ziekten verminderen, je energieker voelen en daarmee de kwaliteit van je leven verbeteren. Of het nu gaat om gezonde voeding, stoppen met roken, regelmatige lichaamsbeweging of het verminderen van stress, het draagt bij aan een vitaal en gelukkig leven.

De collega’s van Doras en Gezond Noord helpen je graag met tips en adviezen over voeding, leefstijl en bewegen. Ons doel is om jou te ondersteunen bij het nemen van de eerste positieve stappen richting een gezondere leefstijl. Of je nu op zoek bent naar advies over gezonde voeding, begeleiding bij het stoppen met roken, motivatie om meer te bewegen of technieken om stress te verminderen, wij zijn er voor jou.

Bekijk al onze activiteiten


Inloopspreekuur Roken Enzo

Wil je stoppen met roken, ben je net gestopt of heb je het al eerder geprobeerd, maar lukt het je niet alleen? Tijdens de inloop Roken Enzo ontmoet je lotgenoten en vrijwilligers die jou helpen om aan de slag te gaan met jouw rookverslaving. 

Lees meer


Stoppen met Roken 

Volg de groepstraining Stoppen met Roken. In zes bijeenkomsten ga je samen met lotgenoten en ondersteund door collega’s en vrijwilligers van Doras aan de slag met jouw rookverslaving. 

Meer informatie vind je op gezond-noord.nl


Gezond op Eigen Kracht

Bent je 70 jaar of ouder en wil je meer te weten komen over fit blijven, gezonde voeding en veiligheid. Tijdens de cursus Gezond op Eigen Kracht werk je samen met leeftijdgenoten, je deelt levenservaringen en bouwt aan een gezonde leefstijl. De cursus heeft 10 bijeenkomsten. 

Meer over deze cursus vind je op gezond-noord.nl


Inloopspreekuur Gezond Noord

Wil je graag een gezonde(re) levensstijl? Meer leren over welk eten nou eigenlijk goed voor je is… en hoe je meer kan bewegen? De collega’s van Gezond Noord helpen je graag. Op meerdere locaties organiseren zij regelmatig een inloopspreekuur. Kom je een keer langs? 

Kijk voor actuele informatie op gezond-noord.nl

Heb je een goed idee?

Heb je een goed idee voor de buurt, wil je de buurtbewoners graag samenbrengen of wil je een specifieke activiteit organiseren? Wij helpen je graag bij het aanvragen van een bewonersinitiatief.

Lees meer

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.