Welzijn op Recept
Welzijn op Recept

Welzijn op Recept

Heb je (lichamelijke) klachten en wil je graag iets doen om je beter en sterker te voelen, maar weet je niet hoe? Vraag dan bij je huisarts een doorverwijzing naar Welzijn op Recept!

Wat is Welzijn op Recept?

Dingen doen die je leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat je je lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een (nieuwe) hobby, te bewegen of door mensen te ontmoeten. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnscoach helpt hierbij.

Doorverwijzing naar Welzijn op Recept

Heb je interesse in Welzijn op Recept, vraag dan een verwijzing via de huisarts of een andere zorgverlener (zoals praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en wijkverpleegkundigen). Je krijgt dan geen recept voor medicijnen of een verwijzing naar een specialist uitgeschreven, maar een recept met een verwijzing naar een welzijnscoach. Nadat je een verwijzing hebt ontvangen, krijg je een afspraak met je eigen welzijnscoach.

Let op: als je gebruik wil maken van Welzijn op Recept, bespreek dit dan met je huisarts. Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk om je verder te kunnen helpen.

Wat doet de welzijnscoach?

In een of meerdere gesprekken bespreek je met de welzijnscoach wat je wil gaan doen. De welzijnscoach weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt je om een activiteit te vinden die bij je past. De coach helpt je ook met het aanmelden voor de activiteit. Vind je het fijn dat de coach de eerste keer met meegaat naar de activiteit, dan is dat ook mogelijk.

Welke activiteiten zijn er?

Er zijn verschillende soorten activiteiten beschikbaar in Amsterdam. Van koken, tuinieren en zingen tot een leesclub, musea bezoeken, sporten of dansen. Er is altijd een activiteit te vinden die bij u past! Bekijk hier de folder voor alle activiteiten en meer informatie.

Wil je gebruik maken van dit project? Vraag meer informatie op bij uw huisarts.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.